Eyalet başbakanı, müsteşara Audi 8 alınmasına müsaade etmemiş

Almanya'da Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Stephan Weil (SPD), geçen yıl Tarım Bakanlığı Müsteşarı Udo Paschedag’a ait makam aracının satın alınmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle meclis araştırma komisyonunda şahit olarak dinlendi.

Google Haberlere Abone ol
Eyalet başbakanı, müsteşara Audi 8 alınmasına müsaade etmemiş

Almanya'da Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Stephan Weil (SPD), geçen yıl Tarım Bakanlığı Müsteşarı Udo Paschedag’a ait makam aracının satın alınmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle meclis araştırma komisyonunda şahit olarak dinlendi. Daha öncede Tarım Bakanı Christian Meyer (Yeşiller), Maliye Bakanı Peter-Jürgen Schneider (SPD) ve Başbakan Yardımcısı Stefan Wenzel’i (Yeşiller) dinleyen komisyonda konuşan Weil, makam aracı satın alınmasının hata olduğunu söyledi. Weil, komisyona müsteşarın belinden rahatsız olduğunu her zaman gündeme getirdiğinden haberi olduğunu ancak onun Audi A8 almasına müsaade etmediğini açıkladı.

Weil, Ağustos ayındaki olaydan haberdar olduğunda müsteşar ile yaptığı telefon konuşmasında bu olayla bağlantılı olarak devamlı kendi ismini zikretmesini yasakladığını belirtti. Weil komisyonda son kişi olarak dinlenirken, muhalefet partileri CDU ve FDP yeni şahitler olup olmayacağının mahkeme sonucuna göre belirleneceğini belirtti.

Olay 2013 yılında Müsteşar Paschedag’ın Tarım Bakanlığı adına kendi kullanacağı bir makam aracı siparişi vermesiyle başladı.

Müsteşar siparişin normal olması için kendi el yazısıyla Başbakan Weil ve Tarım Bakanı Meyer’in haberi olduğuna dair not düştü. Ancak bu olaydan ne başbakanın ne de bakanın haberi vardı. Ancak muhalefet bu açıklamaya inanmadı ve komisyon kurulmasını talep etti. SPD-Yeşiller koalisyon hükümetinde huzursuzluğa neden olan bu durum müsteşarın görevden alınmasıyla son bulmuştu. CİHAN

Yorumlar