Etiyopya Başbakanı Desalegn: Türk okulları, anahtar görevi görüyor

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn,ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, eğitimlerinin gelişmesinde anahtar görevi gördüğünü söyledi. Türk okullarına devleti adına ve idarecilerine teşekkür eden Başbakan Desalegn, “Bu...

Google Haberlere Abone ol
Etiyopya Başbakanı Desalegn: Türk okulları, anahtar görevi görüyor

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn,ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, eğitimlerinin gelişmesinde anahtar görevi gördüğünü söyledi. Türk okullarına devleti adına ve idarecilerine teşekkür eden Başbakan Desalegn, “Bu okullar, eğitimimizin gelişmesinde anahtar görevi görmekte. Beklentim ve umudum, ülkemizdeki eğitim kalitesinin daha da artmasıdır.” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Etiyopya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu'nda konuşan Başbakanı Desalegn, Türk okullarından övgüyle bahsetti.

Eğitimi en önemli yatırımlardan biri olarak değerlendiren Başbakan Desalegn, “Ülkelerindeki eğitim kalitesine çok önem veriyoruz.” diyerek bu alanda yapılacak yatırımın kendileri açısında ayrı bir önem ifa ifade ettiğini söyledi. Başbakan Desalegn, bu okullarda okuyan öğrencilerin ise Türk ve Etiyopyalı işadamları arasında işbirliği ağı kurmada köprü görevini göreceğine vurgu yaptı.

Desalegn konuşmasa devamında, “Türk kurumları Etiyopya’da okullar açıyor. Bu okullar eğitimimizin gelişmesinde anahtar görevi görmekte. Beklentim ve umudum eğitim kalitesinin daha da artmasıdır. Bu okullarla öğrencilerimize bu imkanları sağladığınız ve öğrencilerimize bu şansları verdiğiniz için devletim adına teşekkür ederim.” dedi.

"SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRAR VAR"

Konuşmasında Etiyopya’da siyasi ve ekonomik istikrar olduğuna da dikkat çeken Başbakan Desalegn, yatırım yapma adına daha kolay bir ülke haline geldiklerini dile getirdi. Etiyopya’nın rönesansların yaşanacağı bir ülke olma yolunda ilerlediğini söyleyen Desalegn, iş alanlarının son 10 yılda büyük gelişme gösterdiğini anlattı. Desalegn, Türk yatırımcılarını Etiyopya’yı evleri gibi kabul ederek yatırım yapmaya davet etti.

"AFRİKA’NIN YILDIZI PARLAYAN ÜLKE"

Toplantıda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise Etiyopya’yı Afrika’nın yıldızı parlayan ülkesi olarak nitelendirdi. Meral, gelişen Etiyoya ile olan ilişkilere büyük önem verdiklerini belirtti. Etiyopya’nın sahip olduğu ticari ve yatırım potansiyelin farkında olduklarını ifade eden Meral, Türk yatırımcının bu ülkeye gelen ilk yabancı yatırımcılardan biri olduğunu kaydetti.

Toplantı sonunda Başbakan Desalegn’ın da hazır olduğu bir sırada TUSKON ve Etiyopya Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. CİHAN

Yorumlar