Eski 'first lady'ler kaçırılan kızlar için bir araya geldi

Fransa'nın eski 'first lady'leri, Valerie Trierweiler ve Carla Bruni, Nijerya'da Boko Haram militanları tarafından kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin kurtarılması için düzenlenen eyleme katıldı. Başkent Paris'te Trocadero meydanında düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Eski 'first lady'ler kaçırılan kızlar için bir araya geldi

Fransa'nın eski 'first lady'leri, Valerie Trierweiler ve Carla Bruni, Nijerya'da Boko Haram militanları tarafından kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin kurtarılması için düzenlenen eyleme katıldı.

Başkent Paris'te Trocadero meydanında düzenlenen eyleme katılan Cumharbaşkanı François Hollande'ın eski hayat arkadaşı Valerie Trierweiler, savaş ve çatışmaların ilk mağdurlarının kadınlar olduğunu belirterek kaçırılan kızların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni ise, "Barbarlar tarafından gerçekleştirilen kaçırma eyleminden sonra kadınlar olarak toplandık." ifadelerini kullandı. Bruni, "Adı, konumu, siyasi görüşü, dini ne olursa olsun herkes davetliydi ve herkes geldi." dedi.

Eyleme katılan Fransız aktrist Alexandra Lamy de "Bu olay beni çok etkiledi. Onlar bizim kızlarımız. Onları köleleştirmeye kimsenin hakkı yok." diye konuştu.

Ellerinde 'Yöneticiler kızlarımızı geri getirin' pankartı taşıyan ünlü isimler, kaçırılan 223 kızın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eyleme eski Bakan Nathalie Kosciusko-Morizet ve Fransız sanatçı Sandrine Kiberlain'in yanı sıra çok sayıda ünlü isim destek verdi.

Bu arada Cumartesi günü, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ev sahipliğinde, Nijerya, Çad, Kamerun, Nijer ve Benin'in katılımıyla bölgede yaşanan güvenlik sorununun masaya yatırılacağı açıklandı. CİHAN

Yorumlar