Esed’in varil bombaları Halep’in üçte birini yerle bir etti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed’e bağlı savaş uçaklarının attığı varil bombalarının 5 ayda Halep’in üçte birini yerle bir ettiğini duyurdu.Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed yönetiminin varil bombaları...

Google Haberlere Abone ol
Esed’in varil bombaları Halep’in üçte birini yerle bir etti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed’e bağlı savaş uçaklarının attığı varil bombalarının 5 ayda Halep’in üçte birini yerle bir ettiğini duyurdu.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed yönetiminin varil bombaları ile gerçekleştirdiği katliam ve yıkım ile ilgili rapor yayınladı. Raporda, Esed ordusuna ait savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki bölgelere bin 940 adet varil bombası attığı belirtildi. Büyük yıkıma neden olan bombardımanda 700’ü çocuk 300’ü kadın olmak üzere 2 bin 500 kişinin öldüğü kaydedildi.

Söz konusu varil bombalı saldırılar sebebiyle 220 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Öte yandan NewYork Merkezli Human Rights Watch(İnsan Hakları İzleme Örgütü) ise 22 Şubat -2 Nisan tarihleri arasında Halep’te 85 farklı bölgede varil bombalarının kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu bölgelerin yayınlanan bombardıman öncesi ve sonrasının uydu fotoğrafları yıkımın boyutunu ortaya koyuyor.

CİHAN

Yorumlar