Esed yönetimi Cenevre 2 görüşmelerinin ikinci turuna katılacak

Suriye’de krize çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilecek Cenevre 2 Konferansı’nın ikinci tur görüşmelerine Pazar günü devam edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Esed yönetimi Cenevre 2 görüşmelerinin ikinci turuna katılacak

Suriye’de krize çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilecek Cenevre 2 Konferansı’nın ikinci tur görüşmelerine Pazar günü devam edilecek. Esed yönetimi görüşmelere katılacağını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Pazartesi günü gerçekleştirilecek görüşmelere katılacaklarını söyledi.
Mikdad; resmi heyetin görüşmelerin ilk turunda Cenevre 1 Deklarasyonu'nun bütün olarak ele alınması ve tüm bentlerinin sırayla tartışılması yönünde harcadığı çabalara devam etme kararlılığında olduklarını söyledi.

Suriye’nin genelinde güvenlik ve istikrarı sağlamanın terör ve şiddete son vermenin masaya yatırılmasını gerektirdiğine belirten Mikdad, Cenevre 1 deklarasyonunda yer aldığı üzere Suriyelilerin canlarının korunmasının yanı sıra terör grupları ve onları destekleyen bölgesel ya da uluslararası taraflarca Suriyeli taraflar arasında şiddet ve teröre son verilme üzerine anlaşmanın sağlanması gerektiğini aktardı.

Cenevre 2 Konferansı çerçevesinde Esed yönetimi ile muhalifler Arap Birliği ve BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar El İbrahimi’nin aracılığı ile tek masaya oturmuştu. Beklenen ilerleme sağlanamaması üzerine ikinci tur görüşmeler 10 Şubat Pazartesi gününe ertelenmişti.
CİHAN

Yorumlar