Esed İdlib’i bombaladı; onlarca ölü ve yaralı var

Suriye’de Esed yönetimine bağlı savaş uçaklarının İdlib’te gerçekleştirdiği saldırıda, çok sayıda kişinin öldüğü bildiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Esed İdlib’i bombaladı; onlarca ölü ve yaralı var

Suriye’de Esed yönetimine bağlı savaş uçaklarının İdlib’te gerçekleştirdiği saldırıda, çok sayıda kişinin öldüğü bildiriliyor. İdlib’in Cebel el Zeviye İhsim kasabasındaki sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda, çok sayıda bina yerle bir olurken, onlarca sivilin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.
Bombardıman sonrası çekilen görüntüler yaşanan katliamın boyutunu ortaya koyuyor. Sivillerin yoğun olduğu bölgelerin hedef alındığı saldırı sonrasında, çok sayıda kadın ve çocuk cesedinin çevreye dağıldığı görülüyor. Halkın büyük panik yaşadığı bombardıman sonrasında, çevrede oluşan hasar ve yanan araçlar görüntülere yansıyor. Çevredekiler bir yandan yaralılara müdahale etmeye çalışırken diğer yandan enkaz altında kalan cesetleri çıkartmaya çalışıyor.
Öte yandan muhalifler savaş uçaklarının İdlib’in Maarra Mısrin kasabasını hedef alan saldırısında ise bir mahallenin tümüyle yıkıldığını bildirdi. Saldırılarda en az 13 kişinin öldüğü kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar