Esad, ABD ile Diyaloğa Açık Olduğu Mesajını Verdi

Amerikan CBS Televizyonu'nun '60 Minutes' adlı programında konuşan Suriye Devlet Başkanı Esad, ABD ile diyaloğa 'açık' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Esad, ABD ile Diyaloğa Açık Olduğu Mesajını Verdi

Amerikan CBS Televizyonu'nun '60 Minutes' isimli programda Charlie Rose'un sorularını yanıt veren Suriye Devlet Başkanı Esad, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 15 Mart'ta yaptığı izahatsına değinerek, 'ABD'nin Suriye'deki çatışmayla ilgili siyasal yaklaşımı meselesi için somut bir şey, yeni bir gerçeklik yok. Şimdiye kadar elimizdeki tek şey bir izahat' dedi.

'DİYALOĞA AÇIĞIM'

Esed, 'Ancak prensip şekilde Suriye'de her diyaloğun müspet bir şey olduğunu söyleyebiliriz ve karşılıklı saygı temelinde ABD dahil herkesle, her konu için diyaloğa açık olacağız' ifadesini kullandı.

KERRY 'MECBURUZ' DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 15 Mart'ta ABD şekilde Suriye'de siyasal değişim için bu ülkenin Devlet Başkanı Beşşar Esed ile müzakere etmek durumunda olacaklarını ve Esed'e müzakereleri kabul etmesi için baskı yapmanın yollarını araştırdıklarını söylemişti.

'BASKI OLUŞTURMAK GEREKEBİLİR'

Kerry, Suriye'deki iç savaşın dördüncü yılında, CBS'ye verdiği mülakatta, 'Neticede müzakere etmek zorundayız. Cenevre 1 süreci bağlamında her süre müzakere etme niyetinde olduk. Esed'in de gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun için onun üstünde muhtelif türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar