Ertuğ, Sosyalistlerin ulaşım koordinatörü oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi İsmail Ertuğ, Sosyalist Grubun Ulaştırma ve Turizm Komitesi’nin (TRAN) koordinatörü oldu. AP’nin 20 komitesinden biri olan Ulaştırma ve Turizm koordinatörleri grupların konuyla ilgili en yetkili üyesi oluyor....

Google Haberlere Abone ol
Ertuğ, Sosyalistlerin ulaşım koordinatörü oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi İsmail Ertuğ, Sosyalist Grubun Ulaştırma ve Turizm Komitesi’nin (TRAN) koordinatörü oldu. AP’nin 20 komitesinden biri olan Ulaştırma ve Turizm koordinatörleri grupların konuyla ilgili en yetkili üyesi oluyor.

Almanya’nın tek Türk asıllı AP üyesi olan Ertuğ grubunun ulaştırma ve turizm konusundaki sözcüsü de olacak. 191 milletvekili ile AP'nin en büyük ikinci grubu olan Sosyalistler, ulaştırmaya ayrılan büyük AB bütçesinin titizlikle takip edilmesini talep ediyor.

Ertuğ, grubu adına AB bütçesinden 2014-2020 yılları için ulaştırmaya ayrılan 26,2 milyar Euro'luk bölümün ne kadar etkili kullanıldığının takipçisi olacak. AB ulaştırma bütçesinin nasıl kullanılacağı Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Zira geçtiğimiz yıllarda AP’nin kabul ettiği ulaştırma raporlarında üye olmayan komşu ülkelere de destek verilmesi kararı çıkmıştı. Türkiye’nin Brüksel’de akıllı hamleler ile bütçeden faydalanma imkanı olduğuna işaret eden uzmanlar, Ulaştırma ve Turizm Komitesi’nin Sosyalist koordinatörünün Türk asıllı olmasının bu açıdan önemli olduğunu vurguluyor.

Komite’nin 49 üyesi bulunuyor. CİHAN

Yorumlar