Eroğlu: Seçim kavgayla değil, iradenin sandığa yansımasıyla kazanılır

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, güzel bir seçim döneminin geçirildiğini söyledi. Eroğlu, siyasilerin kavgayla değil, iradenin sandığa yansımasıyla seçim kazanılacağını kabul ettiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oyunu...

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu: Seçim kavgayla değil, iradenin sandığa yansımasıyla kazanılır

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, güzel bir seçim döneminin geçirildiğini söyledi. Eroğlu, siyasilerin kavgayla değil, iradenin sandığa yansımasıyla seçim kazanılacağını kabul ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oyunu Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulu’ndaki 35 numaralı sandıkta kullandı.

Kızı Haslet ile birlikte sandığa gelen Cumhurbaşkanı Eroğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, güzel bir seçim dönemi geçirildiğini belirterek, fazla sıkıntı yaratmadan seçim kampanyansın geride kaldığını, siyasilerin kavgayla değil, iradenin sandığa yansımasıyla seçim kazanılacağını kabul ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlı, meydanlarda kavga ve gürültüyle kampanya yürütmenin modasının geçmiş olduğunun bu seçimde görüldüğünü kaydederek, "Temennim bundan sonraki seçimlerin de tamamen demokratik kurallar içerisinde yürütülmesidir.” dedi.

Eroğlu, bugün halk oylamasının yanı sıra, yerel yönetim organlarının da seçileceğine işaret ederek, seçim yarışana katılan herkesi kutladı.

Demokrasinin bir yarış olduğunu ifade eden Eroğlu, “Gayet uyumlu, siyasi partilerin zaman zaman birbiriyle diyalog içinde olduğu bir kampanya geride kalmıştır. Bundan sonraki seçimlerde de böyle bir propaganda dönemi temenni ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar