Eroğlu: ABD'nin bayrak indirme talebi olsaydı görüşmezdik

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD'nin cumhurbaşkanlığındaki KKTC bayraklarının indirilmesi ile ilgili herhangi bir talepte bulunmadığını söyledi. Eroğlu “Bayrakların indirilmesi istenseydi, bu görüşme gerçekleşmezdi.” dedi.Eroğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu: ABD'nin bayrak indirme talebi olsaydı görüşmezdik

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD'nin cumhurbaşkanlığındaki KKTC bayraklarının indirilmesi ile ilgili herhangi bir talepte bulunmadığını söyledi. Eroğlu “Bayrakların indirilmesi istenseydi, bu görüşme gerçekleşmezdi.” dedi.

Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ek binada yapılmasının gerekçesini de açıkladı. Eroğlu, Biden'in danışmanlarının görüşme öncesinde KKTC Cumhurbaşkanlığı’nı gezdiğini ve görüşmede tercüme yapılacak olmasından dolayı da konutun şeref salonunun uygun bulunduğunu ifade etti. Eroğlu, görüşmenin konutta yapılmasının nedeninin tercümeden kaynaklandığını, bayraklardan kaynaklanmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugün bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Biden görüşmesi öncesinde herhangi bir KKTC sembolünün görüşmede olmaması yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Derviş Eroğlu, Amerika Birleşik Devleti’nin, bayrakların indirilmesi konusunda bir talepte bulunmadığına dikkat çekerek, “Eğer maksat dışarıdaki bayraklarsa, bu bayraklar inmez, ziyaret olmazdı.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığına giriş için iki kapının olduğunu söyleyen Eroğlu, bu kapıların birinin protokol kapısı olduğunu, kendisinin de bu kapıdan girip çıktığını; diğerinin ise (Biden’in çıktığı kapı) halkın, sivil toplum örgütlerinin, kurum ve kuruluşların poliste kayıt yaptırarak içeriye girdiği kapı olduğunu kaydetti.

“BİDEN DE BU BAYRAKLARIN ALTINDAN GEÇTİ”

Girişte ve çıkışta bu bayrakların altından geçilerek Cumhurbaşkanlığı’na girildiğini dile getiren Eroğlu, Biden’in de bu bayrakların altından geçtiğini, Cumhurbaşkanlığına arka kapıdan değil protokol kapısından geçtiğini aktardı.

“RUM TARAFININ TUTUMU KARŞISINDA BİDEN BİLE ŞAŞIRDI”

“Biden ile gerçekleşen yemekte tabi ki bazı konular tartışıldı” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu görüşmede, dört madde üzerinde anlaşıldığını; varılan mutabakat neticesinde, Rum tarafının sergilediği tutum karşısında Biden’in bile şaşırdığını kaydetti.

Biden’in, tarafların anlaştığı takdirde yardımcı olacağını dile getirdiğini söyleyen Eroğlu, üzerinde durulması gerekenin, bu ziyaretten nasıl sonuçlar çıkarılabileceği ve KKTC Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etmesi olduğunu belirtti.

“AP SEÇİMLERİ TÜRKLER İÇİN FİYASKO”

Avrupa Parlamentosu seçimlerini de değerlendiren Eroğlu, seçimlerin Türkler için fiyaskoyla sonuçlandığını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar