Ermeni Asker, Azerbaycan'a Sığındı

Azerbaycan Ermenistan sınırında bir Ermeni asker firar ederek Azerbaycan'a sığındı.

Google Haberlere Abone ol
Ermeni Asker, Azerbaycan'a Sığındı

Bir Ermeni asker firar ederek elinde ak bir bez parçası ile Azerbaycan kısmına geçti. Azerbaycan'a sığınan Ermeni Silahlı Birlikleri'ne mensup Andranik Qriqoryan'ın görüntüleri kameralara yansıdı.

AZERBAYCAN OLAYI DOĞRULADI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı (ASB), yayınladığı bildiriyle vakayı doğrulamakla müşterek Qriqoryan'a uluslararası yasa normları esasında davranıldığı bilgisini verdi.

'ANLAMSIZ BİR AMAÇ UĞRUNA ÖLMEK İSTEMİYORUM'

Ermeni Askeri Qriqoryan, basına yansıyan görüntülü ifadesinde beyhude boş bir erek uğrunda ölmek istemediği için teslim olmaya karar verdiğini bildirdi.

'BAŞKA BİR ASKER DAHA FİRAR ETTİ'

Ermenistan'ın Martuni ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu bildiren asker, birliğinden başka bir askerle müşterek firar ettiğini, başka askerin akıbetini ise tam şekilde bilemediğini söyledi.

'GIDA VE İLÇA KONUSUNDA SIKINTI VAR'

Qriqoryan, firar kararı vermesine Dağlık Karabağ bölgesindeki askeri birliklerde yaşanan sıkıntıların neden olduğunu, askerlerin mühimmat, besin ve ilaç konusu için iri sorunlar yaşadığını söyledi.

KARABAĞLI-ERMENİSTANLI ERMENİLER ÇEKİŞMESİ

Andranik Qriqoryan, ordu bünyesinde Karabağlı Ermeniler ile Ermenistanlı Ermeniler bünyesinde devamlı çekişmelerin söz konusu olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar