Erdoğan'ın Berlin ziyareti Alman basınında

Alman basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretine geniş yer verdi. Die Tageeszeitung gazetesinin bugün yayınladığı bir yorumda “Erdoğan, aya çıkan ilk Türk” başlığını kullanması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın Berlin ziyareti Alman basınında

Alman basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretine geniş yer verdi. Die Tageeszeitung gazetesinin bugün yayınladığı bir yorumda “Erdoğan, aya çıkan ilk Türk” başlığını kullanması dikkat çekti. Die Welt gazetesi ise, ziyareti “Erdoğan’ın elleri boş kaldı” başlığını kullandı.

Alman basını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği konusunda destek istediği, ancak umduğunu bulamadığı belirtildi. Ayrıca Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde asıl amacının seçim kampanyasında “sathı genişletmek” olduğu ileri sürüldü.

Die Tageszeitung (taz) “Erdoğan Almanya’yı Ziyaret Ediyor” başlığıyla verdiği haberde “Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin AB’ye üyeliği için propaganda yaptı. Ancak ‘yargının üzerine gittiği’ eleştirisini kabul etmedi.” ifadelerine yer verdi.

“taz” gazetesi “Erdoğan, aya çıkan ilk Türk” başlığıyla yayınladığı başka bir yorumda ise şu ifadeleri kullandı: “ABD Başkanı Barack Obama, Berlin’de sahne alıp seçim kampanyası yaptığında Almanya kendisini onurlandırılmış hissediyor. Ancak Başbakan Tayyip Erdoğan aynısını yapmaya kalktığında bundan rahatsız olanların sayısı hiç de az değil… Erdoğan bu kez Berlin’de hayata geçirdiği siyasi projeleri anlatırken tek eksik kalan şey ‘aya çıkan ilk Türk olmaktan’ bahsetmesi oldu.”

“MERKEL, ERDOĞAN’IN CAZİBESİNE KARŞI ŞERBETLİ”

Diğer gazeteler ise ziyaretle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Die Welt: “Merkel, Erdoğan’ın Cazibesine Karşı Şerbetli: Başbakanlıkta Erdoğan kendini çok uysal gösterdi. Almanya’da yaşayan Türklerin uyumu konusunda dil döktü. Buna rağmen Şansölye Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği konusunda sert bir tutum takındı.”

Bild ise Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmak istediğini öne sürdü ve bu seçimde oy kullanabilece Almanya'daki Türklere hitap ettiğini yazdı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi “Merkel, Erdoğan’a Yüz Vermedi, Sıcak sözler yerine Mesafe" başlıklı haberde Türkiye’nin AB üyeliği konusunda Erdoğan'ın istediği desteğe Merkel'in soğuk kaldığına dikkat çekti.

Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) ise Erdoğan'ın ülkesinin AB üyeliği konusunda propaganda yapmak istediğini fakat Merkel'in Türkiye’deki yolsuzluklar ve insan hakları ihlalleri üzerine konuşmayı tercih ettiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar