Erdoğan’dan mezhep kavgası tepkisi: Bu yakışıyor mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, Ortadoğu’daki çekişmelerde tarih boyunca her zaman hakkın, adaletin, mazlumun tarafında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bugün de mezhep kavgalarının tarafında değil, hakkın tarafındayız.” dedi.Viyana'da...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’dan mezhep kavgası tepkisi: Bu yakışıyor mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, Ortadoğu’daki çekişmelerde tarih boyunca her zaman hakkın, adaletin, mazlumun tarafında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bugün de mezhep kavgalarının tarafında değil, hakkın tarafındayız.” dedi.

Viyana'da yaptığı konuşmada Batı’yı Irak’taki olaylara kayıtsız kalmakla suçlayan Erdoğan, “Ama biz o ateşi söndürmek için bir anne şefkatiyle, bir baba bir ağabey merhametiyle ateşin üzerine gidiyor, Irak’taki herkese ‘durun, siz kardeşsiniz’ diye uyarılarımızı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Ne demek Sünni, ne demek Şia. Yav siz Müslüman değil misiniz? Bu nasıl bir mezhepçiliktir? Bunu nereye sığdırıyorsunuz? Bir insan Şii olduğu için öldürülmez. Bir insan Sünni olduğu için öldürülmez. Bunun için kefenler giyip yollara çıkılmaz. Kim sizi vatanınızdan kovuyor? Kimse? Peki sizin yaptığınız nedir? Bu yakışıyor mu?”

Musul’da alıkonan 90 Türk hakkında da konuşan Erdoğan, “Vatandaşlarımızı korumak Irak hükümetinin görevi, hatta namus ve şerefiydi. Ancak, Irak hükümeti başta konsolosumuz olmak üzere personelimizi ve vatandaşlarımızı koruyamadı, korumadı.” ifadelerini kullandı.

Bu konuda son derece hassas ve yoğun mücadele verdiklerini dile getiren Erdoğan, “Hiçbirinin kılına zarar gelmeden oradan çıkıp ülkemize ulaşması için büyük bir hassasiyetle hareket ediyoruz.” dedi.

Erdoğan, “CHP-MHP ve yandaş medyası bizim oradaki 80 vatandaşımızın can güvenliğini tehdit edecek tavırlar içine girdiler. Son derece sorumsuz açıklamalar, sorumsuz yayınlar yapıyorlar. Dışarıdaki kadar içerideki sorunla da mücadele ederek sorunu çözmeye çalışıyoruz. İnşallah hayırlı bir neticeye de varacağız.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Ortadoğu’da 100 yıl önce cetvelle sınır çizenler, oraya baktıklarında sadece petrol görüyorlar. Ama biz Ortadoğu’ya baktığında petrol görenlerden değiliz ve asla olamayız. Biz insan görüyoruz, insan. Oraya baktığımızda kardeşlerimizi görüyoruz. Bir medeniyetin izlerini, ilmin, irfanın, hikmetin iklimini görüyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar