Erdoğan: Frankfurt’u, Hamburg’u nereye koyacaksınız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarında polisin aşırı güç kullandığı iddialarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Frankfurt’u, Hamburg’u nereye koyacaksınız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarında polisin aşırı güç kullandığı iddialarına tepki gösterdi. Almanya’daki toplumsal olaylara değinen Erdoğan, “Siz Frankfurt’u nereye koyacaksınız, Hamburg’daki olayları nereye koyacaksınız. Bizim polisimizle mukayese edilemeyecek derecede şiddet uygulamaları orada yapıldı.” dedi.

Almanya Dış Politika Enstitüsü'nde soruları cevaplayan Erdoğan, “Demokraside şüphesiz ki azınlıkların haklarını korumak esastır. Ama orada çoğunluğun tek başına iktidar yaptığı bir yönetimi de azınlığa hiçbir zaman ezdirmemek en doğal haktır.” dedi. Erdoğan, “Azınlığın da şiddete başvurmak suretiyle bu yollara başvurmasına evet diyemeyiz.” ifadelerini kullandı.
Deprem tehdidi altındaki AKM’nin opera binası yapılması hevesine sahip olduğunu belirten Erdoğan, “Bunu bizim iktidarımız yapacak diye, dediler ki: Hayır, yaptırmayız.” diye devam etti. Gezi Parkı’na da bir kışla görünümünde şehir müzesi yapmak istediklerini ifade eden Erdoğan, buna da aynı gerekçeyle karşı çıkıldığını anlattı.

Azınlıkların haklarının korunması konusunda hiçbir iktidarın yapmadığını kendilerinin yaptığını ifade eden Erdoğan, “Ne kadar gayrimenkulleri varsa bunları meydana çıkardık ve şu ana kadar 2,5 milyar TL değerindeki gayrimenkullerini kendilerine biz devrettik. Mor Gabriel kilisesi bir sorundu, bu sorunu biz çözdük. Sümela Manastırı’nı biz açtık. Her yıl orada Ortodokslar ayinlerini yapabiliyorlar.” dedi. Erdoğan, azınlıkların inançlar konusundaki her türlü sorununu çözeceklerini kendilerine de anlattıklarını kaydetti ve ekledi: “Terör örgütleriyle adımlar varsa, müsaade edin ki güvenlik güçleri yapılması gerekenleri yapsın. Bunlar da hiçbir zaman standartların dışında değildir.” CİHAN

Yorumlar