Erdoğan: Düşüncesine güvenen düşünce özgürlüğünden korkmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düşüncesine güvenenin düşünce özgürlüğünden korkmayacağını söyledi.Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen etkinlikte konuşan Erdoğan, “Kültürünüzü, geleneklerinizi, kimliğinizi, özellikle de inancınızı...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Düşüncesine güvenen düşünce özgürlüğünden korkmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düşüncesine güvenenin düşünce özgürlüğünden korkmayacağını söyledi.

Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen etkinlikte konuşan Erdoğan, “Kültürünüzü, geleneklerinizi, kimliğinizi, özellikle de inancınızı ve dilinizi asla unutmayın, unutturmayın, ihmal etmeyin.” diye seslendi.

Erdoğan, kendi kimliğini muhafaza ederken buradaki Türklerin Fransa toplumundan kendilerini soyutlamamasını istedi. Erdoğan, “Asimile olmayın. Çocuklarınızı asimile edilmesine müsaade etmeyin. Ancak entegre olmaktan da kaçınmayın, çekinmeyin.” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “İnancına güvenen inanç özgürlüğünden korkmaz. Düşüncesine güvenen düşünce özgürlüğünden korkmaz. Onun için güçlüsünüz. Kendinize inanın, kendinize güvenin ve bu yolda böyle yürüyün.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Fransa’daki Türklerin her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı. Ay sonuna doğru açıklayacakları cumhurbaşkanı adayları için Fransa'daki vatandaşlardan destek istedi.

Hükümetin icraatlarını da anlatan Erdoğan, "Fatih Sultan Mehmet, gemileri karadan yürüttü. Biz de şimdi denizin altından Marmaray'la halkımızı yürütüyoruz. Özelliğimiz bu." ifadelerinin kullandı. CİHAN

Yorumlar