Erdoğan: Darbe yapanın yanına kâr kalmayacağı görülmüş oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği ile 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına imkan sağladıklarını belirterek, “İşte yargı süreci bitti. 34 yıl sonra da olsa, geç de olsa darbenin sorumluları mahkum edildi.” dedi.Fransa’nın...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Darbe yapanın yanına kâr kalmayacağı görülmüş oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği ile 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına imkan sağladıklarını belirterek, “İşte yargı süreci bitti. 34 yıl sonra da olsa, geç de olsa darbenin sorumluları mahkum edildi.” dedi.

Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen programda konuşan Erdoğan, “Gençleri yaşlarını büyüterek denk olsun diye idam ettirmişlerdi. Binlerce vatandaşa ülkelerini dar etmiş, gurbete gitmelerine neden olmuşlardı. Yıllarca baskı rejimleriyle ülkeyi yönettiler. Demokrasiye, ekonomiye zarar verdiler. Yıllarca kendilerini anayasa ile korudular. Ama işte o dönemler geride kaldı. Darbe yapanın yanına kâr kalmayacağı görülmüş oldu. Geç de olsa darbe yapanlarda nihayet hesabı soruldu.” diye konuştu.

Bu ülkede hiç kimsenin darbeye teşebbüs etmemesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Erdoğan, sözü yolsuzluk operasyonlarına getirdi. Erdoğan, “Milletin seçilmiş iktidarına yargı yoluyla darbe yapmaya yeltenenlerden de bunun hesabı sorulacak. Üstelik 34 yıl bekleyerek değil, hemen hesabı sorulacak. Bu Pensilvanya Türkiye’deki her darbeye lojistik destek sağladı.” ifadelerini kullandı.

“HÂLÂ PENSİLVANYA’NIN YÖRÜNGESİNDELER”

“Yolsuzluk bahanesi altında CHP’yi, MHP’yi, bir kısım medyayı, işadamlarını, özellikle de emniyet ve yargı içindeki maşalarını kullanarak hükümeti devirmek, ülkenin kazanımlarını yok etmek, Türkiye’yi uluslararası çevrelere uşak etmek istedi.” ithamında bulunan Erdoğan, “Dimdik durduk ve o tuzağı bozduk. Şimdi de inlerine giriyor, yaptıklarının hesabını hukuk içinde tek tek sormaya başlıyoruz, başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan CHP ve MHP hakkında da şu ithamlarda bulundu: “30 Mart sürecinde iradelerini Pensilvanya’ya teslim ettiler. 30 Mart’ta milletten gerekli cevabı aldılar. Hâlâ Pensilvanya’nın yörüngesindeler. Hâlâ oradan çıkamadılar. Hâlâ Türkiye’yi karıştırmanın, reformları engellemenin, çözüm sürecini sabote etmenin gayreti içindeler.”

“SABOTAJ GİRİŞİMLERİNİN BAZILARININ ARDINDA PENSİLVANYA ÇETESİ VAR”

Çözüm sürecine engel olmak isteyenleri ‘terör lobisi’, ‘silah lobisi’, ‘kan lobisi’, ‘faiz lobisi’ diye tanımlayan Başbakan Erdoğan; Oslo görüşmelerine sabotaj girişimi, MİT müsteşarının tutuklanmak istenmesi, Paris’teki suikastlar, Gezi olayları, 17 Aralık-25 Aralık, Lice’de Türk bayrağına saldırıya atıf yapan Erdoğan, “Bu haince sabotaj girişimlerinin bazılarının arkasında Pensilvanya çetesi var.” dedi. Erdoğan, çözüme sabotaj düzenlediğini öne sürdükleri arasında CHP ve MHP’yi de saydı. CİHAN

Yorumlar