Erdoğan, Avusturya’da Viyana kuşatmalarına atıf yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’da yaptığı konuşmada, “Bizler Kanuni Sultan Süleyman’ın torunları, 4. Mehmet, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa gibi kahramanların mirasçılarıyız.” dedi.Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Avusturya’da Viyana kuşatmalarına atıf yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’da yaptığı konuşmada, “Bizler Kanuni Sultan Süleyman’ın torunları, 4. Mehmet, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa gibi kahramanların mirasçılarıyız.” dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 10. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan Erdoğan, Avusturya başbakanı ve kabinesine misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımı sundu.

Osmanlı Devleti’nin Viyana’ya yaptığı iki kuşatma sırasındaki padişahların ve sadrazamların torunları olduklarını ifade eden Erdoğan, “Biz bugün Viyana’ya gönüller kazanmak için geldik. Bizden hiç kimsenin korkmasına, çekinmesine, tedirgin olmasına gerek yok.” dedi.

Emeğiyle, tecrübesiyle, barış ve dostluk mesajlarıyla var olan bir millet olduklarını ifade eden Erdoğan, iki ülke arasındaki dostluğa dikkat çekti ve Avusturya’daki vatandaşlarla kucaklaşmasından farklı manalar çıkarılmamasını istedi.

Almanya’da geçtiğimiz ay yaptığı konuşma öncesinde karalama kampanyalarının yapıldığını ifade eden Erdoğan, “Kim olursak olalım, sevenlerimiz olduğu kadar sevmeyenlerimiz de olacaktır.” dedi ve bu program sırasında farklı gruplar arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadığını vurguladı.

Erdoğan, “Bizim, hiçbir ülkenin iç politikasında gözümüz yok. Hiçbir ülkenin iç siyasetine müdahil olmayız.” diyen Erdoğan, “Bizim tek meselemiz var, o da sizlersiniz.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Avrupa'da yükselen İslamofobiye karşı vatandaşların haklarını savunmanın, en tabii vazifeleri olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar