Erbil'de Başbakanlık binası su altında kaldı

Irak’ın kuzeyindeki Erbil şehrinde dün gece başlayan yağmur, birçok yerleşim alanın su altında kalmasına yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de Başbakanlık binası su altında kaldı

Irak’ın kuzeyindeki Erbil şehrinde dün gece başlayan yağmur, birçok yerleşim alanın su altında kalmasına yol açtı. Başbakanlık Binası’nın da su altında kaldığı şehirde, kanalizasyon altı yapısı yetersiz kalıyor. Erbil Birinci Bölge Belediye Başkanı Şeyh Beşdar, yağan yağış miktarının az olduğunu fakat, kanalizasyon yetersizliğinden dolayı bazı yerleri su bastığını dile getirdi. Evleri su altında kalan halk ise yetkilileri tedbir almamakla suçladı. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) ağlayarak konuşan Osman Muhemed isimli Erbil’li, "Erbil 2014 Arap ülkelerin Başkenti. İki aydır kirasını ödeyemediğim evim sular aldı. Ben buradan gidip nereye sığınayım " dedi.
Bir başka sel mağduru Ali Mustafa ise iki yıl önce Erbil Valisi Nevzad Hadi’nin kendilerine kanalizasyon alt yapısının iyileştirilmesi konusunda söz verdiğini, ama bugün hiçbir şeyin değişmediğini aktardı.
Yağmurun etkili olduğu bazı bölgelerde okullar tatil edildi. Dohuk’un Şeğan Kasabası’nda ise 2 çocuğun sele kapılarak kaybolduğu bildirildi. Bir çocuğunu cesedinin bulunduğu diğer çocuğun ise halen kayıp olduğu kaydedildi. Bu arada Dohuk bölgesinde tamamen dolan bir barajın taşıma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.
CİHAN

Yorumlar