E-Vize yoluyla Türkiye’ye gelen 1 milyonuncu turiste bedava uçak bileti

Yaklaşık bir yıldır yürürlükte olan internet üzerinden vize başvurusunu teşvik etmek amacıyla bir kampanya düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
E-Vize yoluyla Türkiye’ye gelen 1 milyonuncu turiste bedava uçak bileti

Yaklaşık bir yıldır yürürlükte olan internet üzerinden vize başvurusunu teşvik etmek amacıyla bir kampanya düzenlendi. Kampanya kapsamında Türkiye’ye e-Vize yoluyla gelen 1 milyonuncu turiste bedava uçak bileti verilecek.

17 Nisan 2013 tarihinden bu yana 98 ülkenin vatandaşları gerekli şartları taşımaları kaydıyla Türkiye’ye giriş vizelerini, Dışişleri Bakanlığı'nın Elektronik Vize Başvuru Sistemi (www.evisa.gov.tr) üzerinden ortalama 3 dakika içinde alabiliyor. 11 Mart 2014 itibariyle düzenlenen toplam e-Vize sayısı yaklaşık 950 bin olup, 2014 Mart ayı içerisinde bu sayının 1 milyona ulaşmasının beklendiği kaydedildi. Dışişleri’nden yapılan duyuruya göre, uygulamanın önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmesi bakımından 1 milyonuncu e-Vizeyi alacak kişiye, Türk Hava Yolları tarafından, çıkış yapacağı ülkeden ülkemize bir çift gidiş-dönüş (N-Class) uçak bileti hediye edilecek.

Geçen yıl Türkiye’yi ziyaret eden yabancılardan yüzde 60'ı vizesiz, yüzde 40'ı vize alarak sınır kapılarından giriş yaptı. Nisan 2014’ten sonra mevcut İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerine ek olarak Türkçe, Arapça, Çince, Hollandaca, Lehçe, Almanca ve Norveççe dilleri kullanıma sunulacak. Şimdiye kadar sadece kredi kartlarıyla ödeme yapılabiliyorken, artık banka kartlarıyla da ödeme yapılabilmesi mümkün hale gelecek. Aile ve grup başvuruları topluca yapılabilecek, tur operatörleri de müşterileri için grup başvurusunda bulunabilecek. Anlaşmalı havayolu şirketleri kendi sistemleri üzerinden e-Vize başvurularını alıp, e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden müşterileri için vize alabilecek.
CİHAN

Yorumlar