Düsseldorf Havalimanı’nda yeni bir mescit ibadete açıldı

Düsseldorf Havalimanı’ndaki yeni mescitte ilk namaz kılındı. İki yıldır planlanan, açılışı uzun süren Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’ndaki yeni mescit dün 16 cemaat ve havalimanı temsilcisinin katılımıyla ibadete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Düsseldorf Havalimanı’nda yeni bir mescit ibadete açıldı

Düsseldorf Havalimanı’ndaki yeni mescitte ilk namaz kılındı. İki yıldır planlanan, açılışı uzun süren Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’ndaki yeni mescit dün 16 cemaat ve havalimanı temsilcisinin katılımıyla ibadete açıldı. Özellikle Türkiye ve Arap ülkelerine kalkan uçaklar için C Terminali’nde bulunan bekleme salonunda açılan ibadethane, 30 metrekare büyüklüğünde.

Mescit içerisinde erkek ve kadınlar için ayrı odaların yanı sıra, abdesthaneler de bulunuyor. İki yıldır inşası planlanan mescit, 140 bin Euro’ya mal olurken, ücret havalimanı yönetimi tarafından karşılandı. Yönetim, abdesthane ve mescit için özel yapılan merdivenlerin masraflarını da üstlendi. Kentteki İslami kuruluşlardan oluşan Düsseldorf Müslüman Cemiyeti (KDDM) ise su gibi ek masrafları karşılayacak.

Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Schnalke, Müslümanların sayısının giderek artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Müslümanlara bu tür bir imkan sunmaktan mutluyuz." dedi.

YOLCU OLMAYAN VATANDAŞLAR, HATIRA ODASINDA NAMAZ KILABİLECEK

Mescit halihazırdaki haliyle sadece B Terminali’nden kalkacak olan yolcular tarafından terminalin açık olduğu saatlerde kullanılabilecek. Havalimanı Basın Sözcüsü Christian Hinkel, havalimanında çalışan veya yolcu uğurlamaya gelen ve bu terminale yolcu olmadıkları için girme imkanı olmayan diğer Müslümanların seyahat acenteleri yanında bulunan ‘Gedenkraum-memorialroom’da namazlarını kılabileceklerini hatırlattı.

KDDM Havalimanı Sorumlusu Ahmet Tenha ve KDDM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dalınç Dereköy ise havalimanı yönetiminin sağladığı kolaylıklar için yönetime teşekkür etti. Açılış programında ikindi namazının ardından, Kuran-ı Kerim okundu. CİHAN

Yorumlar