Düşen Uçakta Parçalanmamış Cesede Ulaşılamadı

Fransa'nın Alpler bölgesinde düşen Germanwings havayolu şirketine ait Airbus 320 model uçağın enkazında şu ana kadar parçalanmamış cesede ulaşılamadı.

Google Haberlere Abone ol
Düşen Uçakta Parçalanmamış Cesede Ulaşılamadı

Fransa'nın güneyinde düşüş gösteren uçakla ilgili korkutucu haberler gelmeye devam ediyor. Edinilen son bilgiye nazaran uçağın enkazında şu esas kadar parçalanmamış cesede ulaşılamadı.

'PARÇALANMAMIŞ CESET BULAMADIK'

Seynes-les-Alpes kasabasında yıkıntı kaldırma çalışmalarını yürüten jandarma birliğinin komutanı Albay Patric Touron, düzenlediği matbuat toplantısında 'Şu esas kadar tek bir parçalanmamış ceset bulamadık' dedi.

KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Enkaz kaldırma ve ceset arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Touron, adli tıp uzmanlarının da hüviyet tespiti meselesinde kendilerine destekçi olduğunu anlatım etti. Dijital parmak izlerinin alınması için biyometrik içli aletlerin de alana sevk edildiğini belirten Albay Touron ayrıca, Paris'te görevli bir ekibin de, parmak izleri, diş kalıpları ve DNA testleri ile hüviyet tespiti çalışmalarına destek verdiğini anlatım etti.

DİNİ AYİN DÜZENLENECEK

Bu arada düşüş gösteren uçakta olan ikinci kara kutunun ise bütün aramalara karşın henüz bulunamadığı bildirildi. Uçağın düştüğü alana yakın Digne kasabasındaki Notre-Dame-du-Bourg, Katedralinde yarın kazada ölenlerin yakınlarının da katılımıyla bir dini ayin düzenlenecek.

FRANSA'DAN ALMANYA'YA HEYET

Fransa, üç jandarma, bir adli polis şefi ile sivil sivil havacılık temsilcisinden oluşan heyeti, kaza hakkında tahkikat çerçevesinde Almanya'ya gönderdi. Fransız heyet, Alman yetkililerle müşterek soruşturmayı sürdürecek.

Barselona-Duesseldorf seferine yaparken salı günü düşüş gösteren uçakta 144 yolcu ve 6 mürettebat hayatını kaybetmişti.

İlk kara kutu üstünde yapılan incelemeler neticesinde ikinci pilotun, kokpitten dışarı çıkan kaptan pilotun daha sonra içeri girmesine izin vermediği ve uçağı şuurlu şekilde düşürdüğü ortaya çıkmıştı. Alman basınında ise destekçi pilotun psikolojik sorunları olduğuna yönelik haberler yer almıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar