Dünyada en çok takipçiye sahip dışişleri bakanı sadece Baattin'i takip ediyor

Twitter’da yer alan dünya liderleri üzerine bir araştırma olan Twiplomacy’ye göre Türkiye’den Dışişleri Bakanı @Ahmet_Davutoglu 1.511,635 takipçiyle, dünyada en çok takip edilen dışişleri bakanları arasında ilk sırada yer aldı.Ahmet...

Google Haberlere Abone ol
Dünyada en çok takipçiye sahip dışişleri bakanı sadece Baattin'i takip ediyor

Twitter’da yer alan dünya liderleri üzerine bir araştırma olan Twiplomacy’ye göre Türkiye’den Dışişleri Bakanı @Ahmet_Davutoglu 1.511,635 takipçiyle, dünyada en çok takip edilen dışişleri bakanları arasında ilk sırada yer aldı.

Ahmet Davutoğlu, İngilizce hesabında ise (@A_Davutoglu_eng) sadece Dışişleri Bakanlığı'nın İngilizce twitter adresi ile parodi hesabı Baattin'i @picadambaattin'i takip ediyor.

Halkla ilişkiler ve iletişim firması Burson-Marsteller’ın yaptırdığı araştırmada, Haziran 2014’ün başlarında 161 ülkede bulunan 643 hükümet hesabı analiz edildi. Hesaplardan sadece çoğu Afrika, Asya ve Pasifik’te olmak üzere 32 ülke Twitter’ı kullanmıyor.

Bugün yayınlanan araştırma aynı zamanda Birleşmiş Milletler'e (BM) üye tüm hükümetlerinin yüzde 83’ünden fazlasının Twitter’da yer aldığını ve tüm devlet ve hükümet başkanlarının üçte ikisinin kişisel Twitter hesaplarına sahip olduğunu gösterdi.

Burson- Marsteller Dünya Başkanı ve CEO’su Donald A. Bear şöyle konuştu: “Bu sene devlet birimlerinin twitter hesaplarında yüzde 28’lik bir artış görüldü. Bu oran, onların ulusal ve uluslararası sosyal paydaşlarına erişim çabalarındaki artışı da yansıtmaktadır.”

EN ÇOK TAKİP EDİLEN LİDERLER

Araştırmada, göze çarpan en önemli sonuçlardan bir diğeri ise Hindistan’ın yeni başbakanı @NarendraModi Mayıs 2014’ün sonlarında seçilmesinden bu yana 4.967.847 takipçiyle Twitter’da en çok takip edilen beşinci dünya lideri konumuna gelmesi oldu.

23 Haziran 2014 itibariyle en çok takip edilen dünya lideri, ABD Başkanı @BarackObama (ABD başkanının seçim kampanyası hesabını takip eden 43 milyon kişi) oldu. Oysa çok sayıdaki takipçisi olan @BarackObama’nın tweetleri ortalama olarak sadece 1.400 kez yeniden tweetleniyor.

Buna rağmen, 9 farklı lisandaki hesapları ve 13 milyon takipçisi ile ikinci olan Papa Francis (@Pontifex) Twitter’da yer alan en etkili dünya lideri. İspanyolca tweetleri her defasında ortalama 10.000’den fazla kez yeniden tweetleniyor.

Ardından Endonezya Başkanı @SBYudhoyono (5 milyon takipçi), Beyaz Saray @WhiteHouse (4.976.734) ve @NarendraModi (4.967.847) geliyor. Hindistan’ın yeni başbakanının mesajlarını kitelelere ulaştırmak için Twitter’ı güçlü bir araç olarak gördüğü ve çok yakında Beyaz Saray hesabını geçmesinin beklendiği ise Twiplomacy’den gelen diğer bilgiler arasında. Ek olarak, Venezüella Başkanı Nicolas Maduro’nun mesajları da 2.000 kez yeniden tweetleniyor.

En çok takip edilen dünya liderleri ile ilgili ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda, meslektaşlarını fazla takip etmedikleri ve az konuştukları dikkat çekti. Örneğin, @BarackObama ve @WhiteHouse’un takip ettiği sadece 3 dünya lideri var: Norveç’ten Erna Solberg, Rusya’dan Dmitry Medvedev ve Birleşik Krallık (UK) hükümeti. CİHAN

Yorumlar