Dünya liderlerinin Çin’e yoğun ilgisi var

Son yıllarda elde ettiği ekonomik başarılar ve uluslararası alandaki etkisi giderek artan Çin, dünya liderlerinin öncelikli ziyaret edecekleri ülke konumuna geldi.

Google Haberlere Abone ol
Dünya liderlerinin Çin’e yoğun ilgisi var

Son yıllarda elde ettiği ekonomik başarılar ve uluslararası alandaki etkisi giderek artan Çin, dünya liderlerinin öncelikli ziyaret edecekleri ülke konumuna geldi. Öyle ki aynı anda birkaç ülke liderini ağırlıyor Çin. Finansman kaynağının çok olması, yurt dışına yüklü miktarda yatırım yapması ve tüketimin her geçen gün arttığı devasa iç pazarı, dünya liderlerinin Çin iştahını kabartıyor.

Son olarak Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç aynı anda Çin’deydi.

2-4 Aralık tarihlerinde de İngiltere Başbakanı David Cameron Çin’e resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

FRANSA BAŞBAKANININ ÇİN GEZİSİ

Fransa Başbakanı Ayrault, Çin Başbakanı Li Keqiang'ın davetlisi olarak bugün ilk kez Çin’e gelerek 5 günlük ziyaretine başladı. İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin 50. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 2014 yılında değişik alanlarda etkinlik düzenleme kararı alınmıştı. Ayrault, ziyareti öncesi, Çin gezisinde söz konusu etkinliklerin gündeme geleceğini ve üniversiteler arası temas, bilim, kültür, ekonomi, turizm ve teknolojiyi de kapsayan hemen her alanda yüzlerce etkinlik yapacaklarını söylemişti.
CİHAN

Yorumlar