Dünya İslam Birliği’nden Hz.Muhammed’e “kibir” isnat eden Ala’ya sert kınama

Dünya İslam Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Hz. Muhammed’i Tanıtma Kurulu, Hz. Peygambere (s.a.v)kibir isnat eden İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sözlerini sert bir şekilde kınadı. Merkezi Suudi Arabistan’da bulunan Hz. Muhammed’i...

Google Haberlere Abone ol
Dünya İslam Birliği’nden Hz.Muhammed’e “kibir” isnat eden Ala’ya sert kınama

Dünya İslam Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Hz. Muhammed’i Tanıtma Kurulu, Hz. Peygambere (s.a.v)kibir isnat eden İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sözlerini sert bir şekilde kınadı.

Merkezi Suudi Arabistan’da bulunan Hz. Muhammed’i Tanıtma Kurulu, yayınladığı açıklamada Bakan Ala’nın Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili sarf ettiği sözlerinin dikkatli bir şekilde incelendiği ve tercüme edildiği kaydedildi. Ala’nın sözlerinde, “Hz. Muhammed’i(sav) Mekke’nin fethinden sonra kibirlenmekle itham ettiğinin altı çizildi.

Açıklamada, Arapça ve Türkçeye hakim ve ilahiyatçı kurulun yaptığı dikkatli incelemenin ardından Bakan Ala’nın konuşmasında Hz. Muhammed ile ilgili gerçeği yansıtmayan ifadelerin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada Ala’nın “Hz. Muhammed(sav) muhtemeldir ki bazı faziletleri kendinden bildi de kibre kapıldı” dediğine dikkat çekildi. Söz konusu sarf edilen sözün gerçeği altı çizildi.

Hz. Muhammed’in hayatından alıntıların yapıldığı açıklamada, Ala’nın söylediğinin tam aksine Hz. Muhammed’in Mekke’ye girdiğinde büyük bir tevazu gösterdiği hatırlatıldı.

CİHAN

Yorumlar