Dubai’deki su yardım kampanyasında iki günde 10 milyon dolar toplandı

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de dün başlatılan BAE Su Yardımı (Sukiya) kampanyasında iki günde 10 milyon doların üzerinde yardım toplandığı bildirildi. Şeyh Muhammed Bin Raşid tarafından başlatılan...

Google Haberlere Abone ol
Dubai’deki su yardım kampanyasında iki günde 10 milyon dolar toplandı

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de dün başlatılan BAE Su Yardımı (Sukiya) kampanyasında iki günde 10 milyon doların üzerinde yardım toplandığı bildirildi. Şeyh Muhammed Bin Raşid tarafından başlatılan kampanya ile Asya ve Afrika’da beş milyonun üzerinde kişiye temiz içecek su temini hedefleniyor.

Emirlikler Kızılay Dubai şube müdürü Muhammed El Zaruni, Cumartesi günü Dubai Elektrik ve Su Otoritesi, Dubai Gümrükleri, Cebel Ali Serbest Bölge Otoritesi ve daha birçok organizasyondan 9 milyon dolar civarında bağış ulaştığını söyledi. Ardından El Wasl emlak firmasının yaptığı yaklaşık 1,5 milyon dolarlık bağış ile toplam rakam 10 milyon doları aştı.

El Zaruni, Afganistan, Hindistan, Pakistan, Irak ve Togo, Nijer, Gana ve Somali gibi Afrika ülkelerinde kuyu kazma çalışmalarına başladıklarını belirtti ve herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırdı. Kampanya ile kuyular kazılacak ve su pompaları ve su arındırma cihazları dağıtılacak. Kuyu kazma işleminin yeryüzü koşulları, suyun derinliği ve kuyunun genişliğine bağlı olarak 15 gün ile dört ay arasında sürdüğü ifade edildi.

Kaynaklara göre kirli su sonucu Afrika’da her yıl 400 bin çocuk hayatını kaybediyor.

CİHAN

Yorumlar