Drone'ların Yerini Pilotsuz F-16'lar Alacak

ABD, Drone'ların yerine pilotsuz F-16'ları kullanmaya hazırlanıyor. Saatte 2414 km hıza ulaşabilen ve maksimum 50 bin feet yüksekte uçabilen F-16'ların özellikleri de dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Drone'ların Yerini Pilotsuz F-16'lar Alacak

ABD ordusu, Drone'ların yerine pilotsuz F-16'ları kullanmaya hazırlanıyor. ABD, yerdeki bir operatör nedeni ile denetim edilebilen insansız harp uçağının üreticisi Boeing'e 126 araçlık sipariş verdi.

YAKIN ZAMANDA PİSTLERDE OLACAK

Boeing'in ürettiği pilotsuz F-16 harp uçakları yakın bir sürede Drone'ların (İnsansız Hava Araçları) yerini alacak.

YERDEN KONTROL EDİLECEK

Saatte 2414 km hıza ulaşabilen ve en fazla 50 bin feet yüksekte uçabilen insansız harp uçağı, yerdeki bir operatör nedeni ile uzaktan denetim edilebiliyor. 3902 km menzili bulunan insansız araçtan 126 tanesini filosuna katmaya hazırlanmakta bulunan ABD Hava Kuvvetleri (USAF), Frorida'daki üssüne ulaşan 6 uçakla yakın sürede test uçuşlarına başlamaya hazırlanıyor.

DRONE'LARIN YERİNİ ALACAK

ABD'nin Afganistan ve Irak bunun şeklinde devletlerde başvurduğu Drone saldırıları sivil kayıplara neden bulunduğu gerekçesiyle senelerdir reaksiyon çekiyor. Asker kaybını önlemek için hava saldırılarında bu araçlardan yararlanan ABD'nin uzun vadede Drone'lar yerine ateş gücü daha yüksek bulunan insansız F-16'ları kullanımı bekleniyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar