Drogba'nın hemşehrilerinden Soma’ya saygı duruşu

Batı Afrika'da bulunan Fildişi Sahili'nde faaliyet gösteren Şafak Eğitim Kurumları öğrencileri, Soma’daki maden şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Didier Drogba'nın ülkesinde Türk okulu...

Google Haberlere Abone ol
Drogba'nın hemşehrilerinden Soma’ya saygı duruşu

Batı Afrika'da bulunan Fildişi Sahili'nde faaliyet gösteren Şafak Eğitim Kurumları öğrencileri, Soma’daki maden şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Didier Drogba'nın ülkesinde Türk okulu öğrencileri, bu yıl 5.'si gerçekleştirilen “Genç Matematikçiler” yarışması kapsamında düzenlenen programda Soma'daki faciayı andı.

Dereceye giren öğrenciler için Abidjan şehrinde düzenlenen ödül törenine, Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürü Mamanet Toungara, Belediye Başkan Yardımcısı Migeo Tiemeko Etienne, Türkiye'den gelen işadamları, il milli eğitim müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürü Toungara, bilimin babası matematiğe genç öğrencilerin ilgisini çeken bu organizasyona, Fildişi Milli Eğitim Bakanlığı olarak 5 yıldır destek verdiklerini ifade etti. Genel Müdür Toungara, başlangıçta 500 öğrenci ile başlayan yarışmaya, “Bu yıl tüm ülke genelinde 2 bin 710 öğrencinin katılması ile bu desteğin ne kadar isabetli olduğunu anlıyoruz.” diye konuştu. Toungara ayrıca, her geçen gün yıldızı parlayan Şafak Eğitim Kurumları'nın, gerek teknolojik bazda, gerekse eğitim disiplin anlayışı ile Fildişi eğitimine kaliteyi ve yeniliği getirdiğini ifade etti.

Şafak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Lütfü Ayal ise “2006 yılından beri iki ülke arasında köprü vazifesi gören okulumuz, ikili ilişkilerin artması adına gerek eğitim, gerek sosyal ve kültürel alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlemekte.” diye konuştu. Ayal, bu bağlamda “Genç Matematikçiler” yarışmasının geleceğin aydınlık nesillerine katkı sağladığını düşündüğünü belirterek, ileride “Genç Mücitler Şenliği” ve üniversite fuarı düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ilave etti.

Program dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar