Dışişleri’nden Nijerya’daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, iki Türk vatandaşın da yaralandığı Nijerya’daki bombalı saldırıları şiddetle kınadı.Dışişleri, Nijerya'nın başkenti Abuja'da dün bir alışveriş merkezinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 100'e yakın...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri’nden Nijerya’daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, iki Türk vatandaşın da yaralandığı Nijerya’daki bombalı saldırıları şiddetle kınadı.

Dışişleri, Nijerya'nın başkenti Abuja'da dün bir alışveriş merkezinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 100'e yakın insanın ölümüne ve aralarında iki Türk vatandaşının da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıların, büyük bir üzüntüyle öğrenildiğini ifade etti. Dışişleri, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Hastaneye kaldırılan yaralı vatandaşlarımızın durumu Abuja Büyükelçiliğimizce yakından takip edilmektedir. Özellikle sivil halkın yoğun olduğu bölgeyi hedef seçen bu saldırıları şiddetle kınıyor ve Nijerya makamlarına, teröre karşı mücadelelerinde her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu yineliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bombalı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden iki Türk vatandaşın, Nijerya’nın başkenti Abuja’da bulunan Türk Koleji personeli olduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar