Dışişleri: Irak’ta faillerin yakalanamamış olması endişe verici

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Musul Başkonsolosu'na yönelik bombalı saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ‘‘Musul Başkonsolosumuz...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: Irak’ta faillerin yakalanamamış olması endişe verici

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Musul Başkonsolosu'na yönelik bombalı saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ‘‘Musul Başkonsolosumuz ve başkonsolosluk yetkililerimizi taşıyan araç konvoyumuz 24 Mayıs 2014 tarihinde Musul-Erbil güzergahında seyrederken yol kenarına yerleştirilen bir bomba konvoyumuzun geçiş anında patlatılmıştır. Başkonsolosluğumuz personeli ile koruma ekibi bu saldırıdan yara almadan kurtulmuştur. Hatırlanacağı üzere, Musul Başkonsolosluğumuz görevlileri son iki yıl içinde dört kez daha benzer saldırılara maruz kalmıştı. Keza, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Basra Başkonsolosluğumuz da yakın geçmişte hedef alınmıştır. Bu saldırıların hiçbirinin faillerinin yakalanamamış olması endişe vericidir.’’ ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, ‘‘Irak makamlarının son yaşanan olayı ivedilikle ve ciddiyetle araştırarak aydınlığa kavuşturmalarını, faillerini ortaya çıkartmalarını, öte yandan, diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin korunması için gereken tüm önlemleri almalarını bekliyoruz.’’ değerlendirilmesi yapıldı.

CİHAN

Yorumlar