"Dinleme üssü" haberine Kürt hükümetinden yalanlama

Irak Bölgesel Kürt hükümeti, Türkiye'de bazı gazetelerde çıkan asılsız kara propaganda amaçlı dinme haberlerini yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
"Dinleme üssü" haberine Kürt hükümetinden yalanlama

Irak Bölgesel Kürt hükümeti, Türkiye'de bazı gazetelerde çıkan asılsız kara propaganda amaçlı dinme haberlerini yalanladı. Sözde "paralel yapı" tarafından kurulan 9 kişilik ekibin Irak'ın kuzeyinde dinleme yaptığı haberine Irak Bölgesel Kürt hükümetinden yalanlama geldi.

Irak Bölgesel Kürt hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, haberde iddia edilen bu tür bir dinleme istasyonun bölgelerinde bulunmadığını ifade etti. Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Sefin Dizayi, bölgelerinde kimsenin kendilerini dilemediğini vurguladı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamada bulunan Dizayi, söz konusu haberde geçen Türk okullarının bağlı olduğu Fezalar Eğitim Kurumları'na ait Süleymaniye, Erbil, Dohuk ile diğer illerdeki okuların Kürt Yönetimi'nin kontrolü altında olduğunu hatırlattı. Kürt yetkili, kimsenin bölgede dinlenmediğini tekrarlayarak Kerkük ile ilgili iddia konusunda ise kendilerine şu ana kadar yansıyan bir şeyin olmadığını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar