Devlet Başkanlığı Sarayı’na 9 metrelik Mandela heykeli

Dün toprağa verilen Nelson Mandela’nın 9 metrelik dev heykeli bugün Devlet Başkanlığı Sarayı’nın önüne dikildi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Başkanlığı Sarayı’na 9 metrelik Mandela heykeli

Dün toprağa verilen Nelson Mandela’nın 9 metrelik dev heykeli bugün Devlet Başkanlığı Sarayı’nın önüne dikildi. Kollarını açarak gülümseyen Mandela heykeli, idari başkent Pretoria’yı kucaklıyor.

Devlet Başkanı Jacop Zuma, Mandela’nın torunu ve davetliler açılışta hazır bulundu. Zuma yaptığı konuşmada, "Burada olmaktan çok memnunuz. Mandela bütün heykellerinde yumruğunu havaya kaldırır ve gerer. Bu işaret partimiz ANC’nin sloganıdır. Ama bu heykel farklıdır. O şimdi kollarını açıyor ve bütün ulusu kucaklıyor." dedi.

8 milyon Rand’a (780 bin Dolar) mâl olan heykeli Güney Afrikalı Andre Prinsloo ve Ruhan Janse van Vuuren isimli heykeltraşlar yaptı. Ayrıca Mandela’nın heykelinin dikildiği bugün, Güney Afrika’da efsane liderin mücadelesinin meyvesi olan 'Uzlaşma Günü'.

Mandela’nın heykelinin açılışını yapan resmi heyet ayrıca, Devlet Başkanlığı Sarayı’nda 'Uzlaşma Günü’nü andılar. Öte yandan Mandela’nın heykelinin dikilmesi, Devlet Başkanlığı Sarayı Birlik Binası’nın inşaatının da 100. yıldönümüne denk geldi.
CİHAN

Yorumlar