Dayak sonucu ölen 3 yaşındaki Yağmur’un anne-babası ilk duruşmada sustu

Gördüğü şiddet dolayısıyla üç yaşındayken hayatını kaybeden Yağmur’un anne-babasına karşı açılan davanın ilk duruşması Hamburg Eyalet Mahkemesi’nde başladı.27 yaşındaki anneyi uzun süre çok sayıda tokat ve tekme ile döverek...

Google Haberlere Abone ol
Dayak sonucu ölen 3 yaşındaki Yağmur’un anne-babası ilk duruşmada sustu

Gördüğü şiddet dolayısıyla üç yaşındayken hayatını kaybeden Yağmur’un anne-babasına karşı açılan davanın ilk duruşması Hamburg Eyalet Mahkemesi’nde başladı.

27 yaşındaki anneyi uzun süre çok sayıda tokat ve tekme ile döverek öldürmekle suçlayan savcılık, “Yağmur uzun bir süre acı çekmesine rağmen acımasızca davrandı.” ifadesini kullandı. Yağmur’un babası ise ölüme götüren yaralama fiiline rağmen ihmalkar davranmakla ve çocuğunu kötü muameleden korumamakla suçlandı. İlk duruşmaya katılan anne ve baba, susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Önümüzdeki hafta devam edecek duruşmada anne için ömür boyu hapis isteniyor.

Yağmur öldüğünde gençlik dairesi gözetiminde idi. Şu an bir Meclis Araştırma Komisyonu bebeğin ölümünden sorumlu kurumların hatalarını da ortaya çıkarmaya çalışıyor. Mayıs ayının başlarında bir aile hakimi komisyon önünde ihmalleri kabul etmişti.

Olaya bugün baktığında bazı yerlerde daha ısrarlı olması gerektiğini anlatan hakim, gençlik dairesi çalışanının ifadelerine çok fazla güvendiğini dile getirmişti. Gençlik dairesi çalışanı Yağmur’un kısa süre kaldığı bakıcı anneyi şiddetten sorumlu tutmuş ve gerçek anne-babasının suçsuz olduğunu söylemişti.

Yağmur’un ölümünden bir yıl önce ise savcılık bir adli tıpçının şikayeti üzerine soruşturma başlatmıştı. Soruşturma Yağmur’un ölümünden bir ay önce durdurulmuştu. Bununla birlikte Hamburg Savcılığı daha önceki soruşturmalardaki ihmalkarlık suçlamalarını geri çevirmişti. Savcı suçlamalar karşısında “Başka ne yapabilirdim, bilmiyordum.” diyerek kendini savunmuştu.

İç kanama sebebiyle hayatını kaybeden Yağmur’un ölümünden önce babası şüpheli olarak görülmüştü. Bunda babanın adam yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarına karışması etkili olmuştu. Anne de ifadelerinde ayrılmak istediği kocasını suçlamıştı. CİHAN

Yorumlar