Davutoğlu: Üç ülke olarak ilşkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya gelen Türkiye- Azerbaycan- Türkmenistan dışişleri bakanları, toplantıdan sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, söz konusu üç ülke arasında her alanda çok...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Üç ülke olarak ilşkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya gelen Türkiye- Azerbaycan- Türkmenistan dışişleri bakanları, toplantıdan sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, söz konusu üç ülke arasında her alanda çok güzel ilişkilerin olduğunu belirtti.

Mevkidaşları ile yaptıkları görüşmenin gündemi konusunda bilgi veren Davutoğlu,'' Özellikle enerji ulaştırma ve kültür alanları başta olmak üzere, bir çok alan nasıl ortak bir çalışma yapabileceğimizi konuştuk'' dedi. Davutoğlu, Bakü- Tiflis- Ceyhan petrol hattı ve Bakü- Tiflis- Kars demiryolu projelerine dikkat çekerek, sadece üç ülkeyi değil genel anlamda Asya ve Avrupa'yı da ilgilendiren çok önemli projeleri ele aldıklarını beyan etti. Davutoğlu, gelecekte daha pratik ve doğrudan projelerle mevcut ilişkileri daha da geliştirebilmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Bakan Davutoğlu ,üç ülke arasındaki söz konusu işbirliğinin bölgesel barışa da katkılar sağlayacağını söyledi.

Azerbaycan temasları sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de görüştüklerini belirten Davutoğlu, ayrıca Azerbaycan'ın ilk bağımsızlık günü olan 28 Mayıs dolayısıyla mevkidaşı Memmedyarov'u kutladı. Davutoğlu '' Allah Azerbaycan'a bir kez daha istiklal mücadelesi verdirmesin. Azerbaycan'ın istiklali Türkiye'nin istiklalidir.Azerbaycan'ın güçlü ve kudretli olması, Türkiye içinde önemlidir. Bu Türkmenistan için de böyledir'' dedi.

Dışişleri bakanları üçlü toplantısı kapsamında çerçevesinde, gelecek iki yılla ilgili eylem planı çerçevesinde bir deklarasyon imzalanırken, söz konusu toplantının yılda iki kez yapılması ve bir sonraki toplantının Türkmenistan'ın evsahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

CİHAN

Yorumlar