Davutoğlu, PSIDS daimi temsilcileriyle bir araya geldi

Türkiye'nin, 2015 - 2016 Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için New York'ta temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kalkınmakta olan Küçük Pasifik Ada Devletleri (PSIDS) daimi temsilcileriyle çalışma toplantısında.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, PSIDS daimi temsilcileriyle bir araya geldi

Türkiye'nin, 2015 - 2016 Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için New York'ta temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kalkınmakta olan Küçük Pasifik Ada Devletleri (PSIDS) daimi temsilcileriyle çalışma toplantısında bir araya geldi.

Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilciliği'nde yapılan toplantıya; Tonga, Mikronezya, Nauru, Samoa, Palau, Tuvalu, Fiji, Solomon Adaları ve Papua Yeni Gine daimi temsilcileri katıldı.

Bakan Davutoğlu, toplantıda Türkiye'nin aktif dış politikasından bahsetti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyesi olması halinde BM'ye ve dünya barışına yapacağı katkıları sıraladı. Bakan Davutoğlu ayrıca Türkiye'nin TİKA aracılığıyla yaptığı katkılardan bahsederek sözkonusu katkıların kalkınmakta olan küçük pasifik ada devletlerine de ulaşması gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, anılan ülkelerin uzmanlarına Türkiye'de eğitim verilebileceğini, böylece söz konusu ülkelerle Türkiye arasındaki işbirliğinin arttırılabileceğini de kaydetti.

Bakan Ahmet Davutoğlu ayrıca, konuşmasının sonunda katılımcıların Türk dış politikasına ilişkin sorularını da yanıtladı. Bakan Davutoğlu, ziyareti sırasında Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği için oy kullanacak farklı ülkelerden toplam 80 ülkenin temsilcilerine ulaşmış oldu. CİHAN

Yorumlar