Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu, Soma meydana gelen facia ile ilgili olarak taziye mesajında bulunan Eroğlu’na teşekkür etti. Davutoğlu bazı temaslarda bulunmak için KKTC’ye...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya geldi. Davutoğlu, Soma meydana gelen facia ile ilgili olarak taziye mesajında bulunan Eroğlu’na teşekkür etti.

Davutoğlu bazı temaslarda bulunmak için KKTC’ye geldi. Temaslarına ilk olarak Derviş Eroğlu’nu ziyaret ederek başlayan Davutoğlu, Eroğlu ile tekrar bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Soma’daki felaket dolayısıyla çok büyük acı yaşadıklarını ifade eden Davutoğlu, “Bu konudaki taziye mesajınız gerekse KKTC Başbakanı ve bazı bakanların ziyaretleri için de teşekkür ediyorum. Tabii bu günler bütün dostlarımızın kardeşlerimizin arkadaşlarımızın dayanışma günleridir. Bu dayanışma dolayısıyla bu ziyaret hem teşekküre vesile oldu.” dedi.

Kıbrıs konusunda da Aralık ayında bir araya geldiği Eroğlu ile geniş kapsamlı bir değerlendirmede bulduklarını ifade eden Ahmet Davutoğlu, son dönemde Kıbrıs sorununa duyulan ilginin arttığını aktardı. Davutoğlu, bu dönemde Kıbrıs konusunu istişare etmek üzere bu ziyarete imkan tanıdıkları için Derviş Eroğlu’na teşekkür etti.

Davutoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını da getirdiğini kaydetti.

EROĞLU: SOMA’DA YAŞANANLARDAN DOLAYI TÜM KIBRIS TÜRKÜ ÜZGÜN

Davutoğlu’nu kabulünde konuşan Derviş Eroğlu da Soma’da yaşanan felakete değindi. Yaşanan kazada 300’e yakın şehit verildiğine vurgu yapan Eroğlu, Kıbrıs Türkü’nün bu konuda son derece üzgün olduğunu belirtti.

Kıbrıs müzakereleri ile ilgili olarak da konuşan Eroğlu, “Kıbrıs konusunu zaten yıllardan beridir beraber götürüyoruz. Aralık ayında burada idiniz. Ondan sonra da temaslarınız devam edegelmiştir. Müzakereleri olumlu şekilde sonuçlandırmak gayreti içerisindeyiz. Karşı taraf da aynı düşünce içerisinde olsa bir sonuç alabileceğiz inancımızı hala devam ettiriyoruz." açıklamalarında bulundu.

Kıbrıs konusunda Türkiye’nin kendilerini yalnız bırakmadıklarını bildiren Eroğlu, bundan dolayı Davutoğlu’na teşekkür etti.

Öte yandan, İkili görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine katılacak. Davutoğlu'nun temaslarına dair KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek. CİHAN

Yorumlar