Danimarkalı aktör Rasmus Elton oruç tutmak için Türkiye'de

Danimarka’da geçtiğimiz yıl Ramazan boyunca oruç tutarak Müslümanların büyük takdirini kazanan aktör Rasmus Elton, bu yıl aynı şeyi Türkiye’de yapıyor. Danimarkalı aktör Rasmus Elton Ramazan’ı Türkiye’de geçiriyor. 30 gün boyunca...

Google Haberlere Abone ol
Danimarkalı aktör Rasmus Elton oruç tutmak için Türkiye'de

Danimarka’da geçtiğimiz yıl Ramazan boyunca oruç tutarak Müslümanların büyük takdirini kazanan aktör Rasmus Elton, bu yıl aynı şeyi Türkiye’de yapıyor.

Danimarkalı aktör Rasmus Elton Ramazan’ı Türkiye’de geçiriyor. 30 gün boyunca Türkiye’de oruç tutacak olan Elton bu sayede Müslümanları ve İslam'ı daha yakından tanımaya çalışacak. Pakistan asıllı Danimarkalı yapımcı ve yönetmen Asım İkbal ise Elton’un Türkiye’deki Ramazan macerasını belgesel yapacak.

Geçtiğimiz yıl da Ramazan boyunca oruç tutan Elton, ‘‘Oruçtan çok şey öğrendim. En başta yemeğe saygı duymayı ve yemeği olmayan insanların hallerini. Geçen yılki Ramazandan bu yana yemeğe çok farklı bir gözle bakıyorum. Ayrıca İslam’a ve Müslümanlara dair çok şey öğrendim. Bu yıl bu konuda kendimi biraz daha geliştirmek istiyorum.’’ dedi.

Günümüz dünyasında çok fazla yanlış anlamaların olduğunu belirten Rasmus Elton, ‘‘Birbirimizi daha iyi anlarsak birçok sorunumuzu kolayca çözebiliriz. Danimarka’da bu anlamda sorunlar görüyorum. Yıllar geçiyor ve bu sorunun çözüldüğünü de göremiyorum. Ben üstüme düşeni yapmak ve olumlu değişime katkıda bulunmak istiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

MİSAFİRPERVERLİĞİNİZİN ÜNÜNÜ DUYDUM

Türklerin misafirperverliğinin ve yemeklerinin ününü duyduğunu belirten Elton, ‘‘Türkiye’de sırt çantamla gezmeyi düşünüyorum. Türklerin çok misafirperver olduğunu biliyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum.’’ dedi.

Danimarka’da çeşitli sinema filmleri ve dizilerin yanı sıra bazı reklam filmlerinde de rol alan Elton’un Türkiye’deki Ramazan macerası belgesel olacak. Belgesel daha önce Müslüman arkadaşıyla giriştiği iddia üzerine Ramazan boyunca oruç tutan Danimarkalı John Höy’un belgeselini hazırlayan Pakistan asıllı yapımcı ve yönetmen Asım İkbal tarafından yapılacak. Ziyaret ettiği her iftar sofrasında çekim yapmayı planlayan Elton, bir taraftan Müslümanlara ve İslam’a dair diğer taraftan Türklere ve Türk mutfağına dair bilgiler verecek. Elton hazırlayacakları belgesel ile sıradan, gerçek Müslümanların hayatlarını göstererek Danimarka’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ön yargıların kırılmasına katkıda bulunmak istediğini söyledi.

ÖN YARGILARI KIRMAK İÇİN

Asım İkbal ise söz konusu belgeselin Danimarka medyasının Müslümanlara yönelik oluşturduğu olumsuz imajın yıkılmasına katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Danimarka medyasının Müslümanları hedef haline getirdiğini belirten İkbal, ‘‘Aslında Danimarkalıların geneli Müslümanlara ve İslam’a saygılı insanlar. John Hoy ve Rasmus Elton bunun en güzel örnekleri. Ben bu güzel örnekleri herkese göstermek istiyorum.’’ dedi.

Özellikle son zamanlarda oluşan negatif hava dolayısıyla Danimarka’da doğup büyümesine rağmen birçok göçmen kökenli gencin Danimarka’yı terk etmeyi düşündüğüne şahit olduğunu belirten İkbal, ‘‘Bu gençler Danimarka’yı terk ederse bu Danimarka için büyük bir kayıp olur. Bu olumsuz havayı değiştirmemiz lazım.’’ şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar