Daimler’in üretim şefi Andreas Renschler istifa etti

Alman otomobil devi Daimler’in son yıllardaki başarılı prodüksiyon şefi Andreas Renschler, süpriz bir karar alarak istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Daimler’in üretim şefi Andreas Renschler istifa etti

Alman otomobil devi Daimler’in son yıllardaki başarılı prodüksiyon şefi Andreas Renschler, süpriz bir karar alarak istifa etti. Şirket Renschler’in kararının tamamen kişisel olduğunu açıkladı.

2013 yılında ticari araç bölümden büyük umutlarla transfer edilen Renschler, bir kaç hafta önce Detriot otomobil fuarında Mercedes’in büyük planlarından bahsederek, yakın gelecekteki projelerine dikkat çekmişti.

Daimler şirketlerinin CEO’su Dieter Zetsche, Andreas Renschler’in bu kararından ötürü büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, şirketin önemli bir strateji uzmanını kaybettiklerinin altını çizdi. Son yıllarda yaptığı hatalarla otomobil satışında ezeli rakipleri AUDI ve BMW’nin gerisine düşen Daimler, şirket için yeni "ümit" olarak getirdiği Andreas Renschler’la önemli mesafe alarak rüştünü ispat etmişti.

Renschler’in göreve gelmesinin ardından Daimler AG, giderleri hissedilir derecede aşağıya çekerek, ürün maliyetlerini düşürmüş ve otomobil satışlarında artış sağlamayı başarmıştı. Otomotiv sanayii gözlemcileri, üretim şefinin gitmesinden sonra, üretim ağını tüm ülkelere yaymış olan Daimler'in zorlanacağı görüşünde. CİHAN

Yorumlar