Cumhurbaşkanı'nın kardeşi rüşvetten gözaltına alındı

Romanya Cumhurbaşkanı Basescu'nun kardeşi Mircea Basescu, rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.Basescu, dün akşam televizyon kanallarında yayınlanan rüşvet pazarlığı görüntüleri sonrası, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA)...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı'nın kardeşi rüşvetten gözaltına alındı

Romanya Cumhurbaşkanı Basescu'nun kardeşi Mircea Basescu, rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Basescu, dün akşam televizyon kanallarında yayınlanan rüşvet pazarlığı görüntüleri sonrası, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından ifadeye çağrıldı.

Mafya lideri olarak bilinen Sandu Anghel'in hapishaneden çıkarma vaadiyle yakınlarından 250 bin Euro alan ancak çıkaramayınca yapılan rüşvet pazarlığı görüntüleri medyaya düşen Mircea Basescu, DNA savcıları tarafından gözaltına alındı. Görüntülerde, Mircea Basescu'nun Mafya liderinin oğlu Florin Angel ile yaptığı rüşvet pazarlığı konuşmaları ve bu salıverilme olayından Cumhurbaşkanı'nın da haberdar olduğu geçiyor.

Haberler üzerine basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Basescu, kardeşi Mircea Basescu ile ilgili en doğru kararı yargının vereceğini kendisinin olayla alakasının olmadığını, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kendisine yapılan bir komplo olduğunu gözyaşları içinde açıkladı.

Öte yandan, Başabakan Victor Ponta görüntüler sonrasında Cumhurbaşkanını derhal istifa etmesi gerektiği çağrısını yaptı.

CİHAN

Yorumlar