Cumhurbaşkanı Gül’ü İtalya’da yoğun program bekliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü 3 günlük İtalya ziyaretinde yoğun bir program bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül’ü İtalya’da yoğun program bekliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü 3 günlük İtalya ziyaretinde yoğun bir program bekliyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün, bugün akşam saatlerinde Roma’ya gelmesi bekleniyor. Gül’ü Roma Ciampino Askeri Havaalanı’nda Türkiye’nin İtalya Büyükelçisi Hakkı Akil ve diğer ilgililer karşılayacak.

Burada kalacağı otele geçecek Gül’ün Roma’daki asıl temasları ise yarın başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül için önce Quirinale Sarayı’nda İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından karşılaşama öreni yapılacak. İki Cumhurbaşkanı burada önce baş başa görüşecek ve akabinde heyetler arası görüşmelere iştirak edecek. Görüşmelerin sonunda iki cumhurbaşkanı kamaraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Gül, buradaki temasları kapsamında daha sonra İtalya Senatosu’nu, ardından Roma Belediyesi’ni ziyaret edecek. Gül yarın akşam ise İtalya Cumhurbaşkanı Napalitano, Cumhurbaşkanı Gül onuruna akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Roma ziyaretinin ikinci günü 30 Ocak’ta ise önce Türkiye’nin İtalya Büyükelçiliği’nde verilecek kahvaltıda İtalyan ve Türk işadamlarıyla bir araya gelecek. Daha sonra Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koyacak Cumhurbaşkanı Gül, iş forumuna iştirak edecek. Akabinde Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi’nin açılışına iştirak edecek olan Gül, Roma’nın sembolü tarihi Kolezyum arenasını ziyarete edecek.

Gül, aynı gün akşam İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano’nun onuruna vereceği konsere iştirak edecek.
Cumhurbaşkanı Gül, İtalya ziyaretinin son günü 31 Ocak’ta ise önce kaldığı otelde İtalya Başbakanı Enrico Letta’yı kabul edecek ve akabinde ziyaretin ikinci ayağı Floransa’ya geçecek. Gül, burada valilik ve belediyeyi ziyaret edecek. Gül, buradaki temaslarının ardından aynı gün Ankara’ya dönecek.

Gül’ün İtalya ziyaretinin İtalya’nın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı görevini bu yılın ikinci yarısında devralacak olmasının öncesinde gerçekleşiyor olması bakımından da ayrı bir önem taşıyor. CİHAN

Yorumlar