Cumhurbaşkanı Gauck: Çağımızın en büyük isimlerinden birini kaybettik

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Güney Afrika’nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela için taziye mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gauck: Çağımızın en büyük isimlerinden birini kaybettik

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Güney Afrika’nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela için taziye mesajı yayınladı. Gauck mesajında “Çağımızın en büyük isimlerinden biri olan Mandela'yı kaybettik. Hayatlarını insan haklarına vakfedenler için Mandela her zaman büyük bir ilham kaynağı olacak. ifadelerini kullandı.

Mesajında Nelson Mandela’nın; aksiyon, prensiplere bağlılık, hukukun üstünlüğüne saygı ve barış peşinde olmak gibi erdemlere sahip bir şahsiyet olduğuna vurgu yapan Gauck, “Güney Afrika'ın ırkçı rejimi Apartheid'in insanlık dışı rejimine karşı kavgasını hiç unutmayacağız. Güney Afrika’nın hürriyeti onun en büyük hayaliydi." dedi. Gauck, Mandela’nın Güney Afrika'da ırkçı ayrımcılık sistemine karşı Anti-Apartheid Hareketi oluşturduğunu hatırlattı.

Nobel Ödülü sahibi Nelson Mandela’nın davası uğruna 27 seneyi parmaklıklar arkasında geçirdiğini hatırlatan Gauck, Mandela'nın bir sözünü hatırlattı: "Haksız yere başka bir insanın hürriyetini elinden alan bir kişi daima nefret etmeye mahkumdur. İnsanlar nefret edebiliyorsa, sevmeyi de öğrenebilirler. Çünkü nefretin karşıtı olan sevgi ile insan gönüllerini daha doğal bir şekilde hissedebilirsiniz.” CİHAN

Yorumlar