Çocuk haklarına anayasal güvence artırılacak

Almanya'da Baden-Württemberg Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Katrin Altpeter (SPD), eyalette çocuk ve gençlik hakları konusunda anayasal güvencenin güçlendirilmesini istediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Çocuk haklarına anayasal güvence artırılacak

Almanya'da Baden-Württemberg Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Katrin Altpeter (SPD), eyalette çocuk ve gençlik hakları konusunda anayasal güvencenin güçlendirilmesini istediklerini belirtti. Bu yıl için ‘Çocuk ve Gençlik Hakları’ vurgusunu ön plana çıkaran Bakan Altpeter, bu konudaki önerinin yaz tatiline girmeden meclise getirilmesinin planlandığını dile getirdi. Önemli sosyal ve politik kararlarda çocuk ve gençlik hakları konusunun yeteri kadar dikkate alınmadığına işaret eden Bakan Altpeter, Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından öngörülen anayasal değişiklikler için mecliste üçte iki oranında çoğunluk sağlanması gerektiğine de değindi.

Çocukları güçlendirmek ve kendilerine güvenlerini artırmak istediklerini belirten bakan, bu noktada yapılacak faaliyetlerle ilgili de bilgi verdi. Bu noktada, yerel seçimlerde seçmen yaşının 16’ya indirilmesi önemli örnekler arasına yer alırken, çocuk ve gençlik hakları konusunda yılda iki defa konferans yapılması da planlanıyor. Ayrıca fakirliğin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisinin giderilmesi ile ilgili de yeni adımlar atılacak.

Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan Iris Krämer ise Güneybatı'nın Almanya’daki çocuk hakları açısından en kötü durumda olan bölgesi olmaya devam etmemesi gerektiğine dikkat çekti. Bu eleştirisini bölge ile sınırlı tutmayan Krämer, 25 yıl önce Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne imza atmış olan Almanya’nın da bu konudaki eksiklerini hatırlattı.

Gençlik ve çocuk haklarının öncelik verdikleri konular arasında yer aldığı açıklamasını yapan CDU eyalet teşkilatı yetkilileri ise koalisyon hükümetinin bu konudaki tekliflerini açıklayarak buna göre görüşmelerin yapılmasını tavsiye etti.
CİHAN

Yorumlar