CNN' den Başbakan Erdoğan' a cevap geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN International muhabirini ‘‘ajan’’ diye suçlamasına ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra ünlü sivil toplum kuruluşlarından olan Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ) de tepki gösterdi. AK Parti...

Google Haberlere Abone ol
CNN' den Başbakan Erdoğan' a cevap geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN International muhabirini ‘‘ajan’’ diye suçlamasına ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra ünlü sivil toplum kuruluşlarından olan Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ) de tepki gösterdi.

AK Parti grup toplantısında Erdoğan’ın CNN muhabiri Ivan Watson için ‘‘ajan’’ diye suçlamasına karşı ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ‘‘Bağımsız ve yansız haber dışında (CNN kast ediyor) hiçbir şey yapmadıklarını düşünüyoruz. Biz Türkiye’de, CNN’den Ivan Watson’ın muhabirlik yapması da dahil olmak üzere, basın özgürlüğünü destekliyoruz ve bu konudaki endişelerimizi dile getirmeyi sürdürüyoruz.’’ denildi.

Suçlamanın saçma olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Amerika olarak basın özgürlüğünü desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

GAZETECİLERİ KORUMA KOMİTESİ: PARANOYA

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) de yaptığı açıklama ile Erdoğan’ın Watson için sarf ettiği sözleri eleştirdi. Kurumun Avrupa ve Avrasya Program Koordinatörü Nina Ognianova, Erdoğan’ın Watson için sarf ettiği ‘‘Suç üstü yakalandı… bu insanların gazetecilikle ilgisi yok.’’ gibi sözlerini hatırlatarak, ‘‘Erdoğan’ın sözleri gazetecileri risk altına atmasa ancak paranoya ve gülünç olabilirdi.’’ dedi.

Ognianova, Türk yetkilileri medya düşmanlarını cesaretlendiren ve basını toplum nazarında kredisini düşüren bu tür açıklamalardan uzak durmaya davet etti. CİHAN

Yorumlar