Çinli Diplomat, Koreli Vekile 'Güzel' Deyince Olay Oldu

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Liu Jianchao'nun, Güney Kore Parlamentosu Dışişleri Konseyi Başkanı Na Kyung-won'a 'güzel' diye iltifat etmesi ülkede gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çinli Diplomat, Koreli Vekile 'Güzel' Deyince Olay Oldu

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Liu Jianchao'nun, Güney Kore Parlamentosu Dışişleri Konseyi Başkanı Na Kyung-won'a 'güzel' diye iltifat etmesi ülkede gündem oldu. Güney Kore medyasındaki bazı isimler, onun hariç görünüşüne atıfta bulunmasını kusur buldu.

Öte yandan, liberal görüşlü bazı uzmanlar ise mebus Na'nın güzelliği ile de Kore medyasında yer aldığına dikkat çekti.

ÜST DÜZEY TEMAS

ABD ile Güney Kore'nin Kore Yarımadası'na konuşlandırılması düşünülen THAAD roket sistemini ve Kuzey Kore'nin nükleer programını görüşmek üzere başkent Seul'e gelen Jianchao, bazı üst seviye temaslarda bulundu.

'GÜZELLİĞİNİZDEN DOLAYI UNUTULMAYACAKSINIZ'

Bakan Yardımcısı Liu'nun temasları içerisinde gündemde en geniş yer kaplayanı ise Güney Kore Parlamentosu Dışişleri Konseyi Başkanı Na Kyung-won ile yaptığı görüşme oldu. Görüşme sırasında Liu'nun Güney Koreli hanım vekile iltifat şekilde 'Çinli gazeteciler güzelliğinizden ötürü sizi unutamayacak.' demesi gündemde tyükselişmalara sebep oldu.

'KORELİ BAYANLARI AŞAĞI GÖRDÜ'

Güney Kore medyasındaki bazı isimler, Çinli bakan yardımcısının bir diplomatik görüşme sırasında muhatabının bayan olması nedeniyle, onun hariç görünüşüne atıfta bulunmasını kusur buldu. Ülkedeki bazı muhafazakar kalemler de Çinli diplomatın bu sözü ile Koreli bayanları aşağı gördüğü hissi uyandırdığını iddia etti.

'KENDİNİ BELLİ ETMEYE ÇALIŞTI'

Öte yandan, liberal görüşlü bazı uzmanlar ise mebus Na'nın güzelliği ile de Kore medyasında yer aldığına dikkat çekerek, Çinli diplomatın bu iltifatı ile muhatabı meselesinde fazla fazla bilgi sahibi olduğunu göze çarpan ettirmeye çalıştığını iddia etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar