Çin’in gelişmiş savaş uçakları, otobanda test yaptı

Çin ordusuna ait savaş uçakları, Henan eyaletindeki bir otobanda ilk kez başarılı test uçuşu gerçekleştirdi. Resmi Xinhua ajansı, Zhengzhou-Minquan otobanında testi gerçekleştiren askeri uçaklar arasında 3. nesil savaş uçaklarının da...

Google Haberlere Abone ol
Çin’in gelişmiş savaş uçakları, otobanda test yaptı

Çin ordusuna ait savaş uçakları, Henan eyaletindeki bir otobanda ilk kez başarılı test uçuşu gerçekleştirdi. Resmi Xinhua ajansı, Zhengzhou-Minquan otobanında testi gerçekleştiren askeri uçaklar arasında 3. nesil savaş uçaklarının da olduğunu duyurdu.

Jinan Askeri Bölge Komutanlığı başkan yardımcısı Liu Shenyang, söz konusu otobanın Çin’deki en iyi yol pistine sahip otobanlardan biri olduğunu söyledi. Adı geçen otobanın sivil uçaklar için alternatif havaalanı, kargo uçaklarına da iniş-kalkış imkânı veren bir otoban olduğu vurgulandı.

Liu, bu otobanın aynı zamanda askeri uçaklar için test ve eğitimin yanında savaş zamanında acil inişler için de kullanılabileceğini kaydetti.

Gerçekleştirilen testin Çin hava kuvvetlerinin acil iniş ve askeri ve sivil kuvvetler arasındaki koordinasyon kabiliyetini güçlendirdiği de ifade edildi. CİHAN

Yorumlar