Çin’de köpek eti boykotu

Çin’de köpek eti festivali ülkede tartışma konusu olurken, birçok ünlü, söz konusu festivali boykot etme çarpısı yaptı.Ülkenin güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nin Yulin şehrinde 21 Haziran’da yapılması planlanan festivale...

Google Haberlere Abone ol
Çin’de köpek eti boykotu

Çin’de köpek eti festivali ülkede tartışma konusu olurken, birçok ünlü, söz konusu festivali boykot etme çarpısı yaptı.

Ülkenin güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nin Yulin şehrinde 21 Haziran’da yapılması planlanan festivale tepkiler büyüyor. Birçok ünlü isim köpek katliamının durdurulmasını isterken, şehrin hükümeti de gelen tepkiler üzerine adım attı. Buna göre, köpek eti satan restoran sahipleriyle görüşen yetkililer, lokantaların tabelalarından ve menülerden ‘’köpek’’ ibaresini çıkarmasını istedi.

Örneğin, şehirdeki meşhur köpek eti restoranındaki menüde ‘’Yülin’deki bir numaralı gevrek köpek eti" ibaresi ‘’ Yulin’deki bir numaralı et’’ ibaresiyle değiştirildi.

Çin'in bazı ünlüleri, evlerinde besledikleri köpekleriyle poz verip, tepkilerini internetten dile getiriyor. Köpeklerin kendileri için bir dost, bir arkadaş olduğunu söyleyen ünlüler, köpek katliamının durdurulmasını istiyor.

Festivalde halk, köpek eti yiyip, bir çeşit şarap içiyor ve böylelikle yaz mevsiminin en sıcak gününü kutluyor.

Şehirdeki bir yetkili, köpek eti satışıyla ilgili yönetmeliği güçlendireceklerini belirterek, gerekli izni olmayan restoranların köpek eti satamayacağını söyledi.

Şehirdeki bazı restoran sahipleri ise köpek severleri rahatsız etmemek için köpek eti yerine eşek eti satacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar