Çin’de çöp yok etme protestosunda halk polisle çatıştı

Çin’in doğusundaki Hangzhou şehrinde çöp yok etme fırını protestosunda halk ile polis arasında çıkan çatışmada 29 polis ile 10 protestocunun yaralandığı bildirildi.Olay, ender olarak devlet medyası tarafından duyuruldu. Resmi Xinhua ajansı,...

Google Haberlere Abone ol
Çin’de çöp yok etme protestosunda halk polisle çatıştı

Çin’in doğusundaki Hangzhou şehrinde çöp yok etme fırını protestosunda halk ile polis arasında çıkan çatışmada 29 polis ile 10 protestocunun yaralandığı bildirildi.

Olay, ender olarak devlet medyası tarafından duyuruldu. Resmi Xinhua ajansı, dün oluşan protestoda protestocuların 30 aracı devirdiği, iki polis aracını ateşe verdiği ve Hangzhou’u diğer şehirlere bağlayan otobanı kapattıklarını bildirdi. Çatışmada 1 polis ile göstericinin ağır yaralandığı belirtildi.

Yetkililerin 'sağlığa zararı yok' demesine rağmen fırının yerleşim yerlerinden uzakta yapılmasını isteyen protestocular bugün de olay yerinden ayrılmadı.

Polisin olay yerini kordon altına aldığı ve halkın, çöp fırınının sağlıkları ve çevreyi kirlettiği endişesinin sürdüğü ifade edildi.

Olaylar sürerken, protestocular bugün geçici bir zafer kazanmayı başardı. Fırının kurulacağı yerdeki yerel yönetim, internetten yayımladığı bildiride, söz konusu projenin halk desteğini kazanana kadar başlamayacağını belirtti. Polis ise, vandalizm ya da diğer suçları işleyen ve teslim olan protestoculara karşı daha hafif ceza verileceğini kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Çin’de hava ve çevre kirliliği bilincinin artmasıyla halk, özellikle çevreyi kirletip, sağlıklarını olumsuz etkileyen tesislere karşı tepki gösteriyor.

Mart ayı sonunda da Guangdong bölgesindeki Maoming şehrinde bir petrokimya fabrikası protesto edilmiş ve yetkililer halkın sesine kulak vermişti. CİHAN

Yorumlar