Çin, Titanik’in orijinal kopyasını inşa ediyor

Çin, turist çekmek için kalıcı bir turizm tesisinin bir parçası olarak düşünülen ve 1912 yılında batan efsane gemi Titanik’in orijinal kopyasını yapıyor.Sefer sırasında bir buzdağına çarptıktan sonra 14 Nisan 1912 yılında batan efsanevi...

Google Haberlere Abone ol
Çin, Titanik’in orijinal kopyasını inşa ediyor

Çin, turist çekmek için kalıcı bir turizm tesisinin bir parçası olarak düşünülen ve 1912 yılında batan efsane gemi Titanik’in orijinal kopyasını yapıyor.

Sefer sırasında bir buzdağına çarptıktan sonra 14 Nisan 1912 yılında batan efsanevi lüks yolcu gemisi Titanik’in kopyasının Çin’in güneyindeki Sichuan eyaletine bağlı Daying ilçesindeki Qijiang Nehri'nde bir rezervuara demirlemiş olarak inşa edileceği kaydedildi.

2 yıl içinde bitirilmesi planlanan projenin maliyetinin yaklaşık 1 milyar yuana (160 milyon dolar)mal olacağı belirtildi.

Çin medyasına göre, kopya Titanik’in boyutları da orijinalindeki gibi uzunluğu 269 metre, genişliği ise 28 metre olacak.

Projenin sahibi Seven Star Enerji Yatırım şirketinin başkanı Su Shaojun, kopya Titanik’in içinde ziyaretçilerin, geminin Kuzey Atlantik'te bir buzdağına çarpması ve batması sırasındaki hissiyatı yaşamaları için yüksek teknoloji simülasyon kokpit gibi tesislerin yer alacağını söyledi.

Su, "Ben (1997’de) Titanik filmini defalarca izledim ve uzun felakette ortaya çıkan insanlıktan çok etkilendim. Bu tür afetlerde kadın ve çocuklara öncelik verilmesi sorumluluğunu insanlara öğretmek istiyorum’’ dedi.

Yapılacak kopyanın, Titanik filmindeki gemi değil, 1912’de batan orijinal Titanik gemisi olduğu belirtildi.

Titanik’in kopyasının ABD şirketi GC High-Tech Inc. tarafından tasarlandığı ve Çin’in Wuchang Gemi İnşa Sanayi’nde yapılmakta olduğu kaydedildi.

Titanik, İngiltere’nin güneyindeki liman şehri Southampton’dan ABD’nin New York kentine giderken, Kanada’nın yaklaşık 650 kilometre güneydoğusundaki Newfoundland’da buzdağına çarpmış ve saatler içinde batmıştı. Gemide bulunan 2 bin 224 kişinin üçte ikisi kaza sırasında ölmüştü. Felaketten kurtulan son kişi ise 5 yıl önce gözlerini dünyaya kapamıştı. CİHAN

Yorumlar