Çin Savunma Bakanı, Tacikistan'da

Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Tacikistan'da resmi temaslarda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin Savunma Bakanı, Tacikistan'da

Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Tacikistan'da resmi temaslarda bulunuyor. Tacik basınında yer alan habere göre, Çinli Bakan Chang, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile bir araya geldi. Görüşmede, Tacikistan ile Çin arasındaki askeri işbirliği değerlendirildi.

Kabülde konuşan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Çin'in ülkesinin iyi komşusu ve güvenilir ortağı olduğunu kaydetti. Rahman, Pekin yönetimi ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini kaydederek, günümüz dünyasındaki terör gibi tehditlere karşı ortak mücadele etmeye hazır olduklarını belirtti. Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan, Pekin yönetiminin Tacikistan'a askeri yardımda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

Rahman ile konuğu Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan, Afganistan'daki son gelişmeleri değerlendirdi ve Tacikistan'ın bu ülke ile sınır güvenliğinin güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan, Duşanbe temasları kapsamında Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo ile bir araya geldi.

Bu arada, ŞİÖ Savunma Bakanları toplantısı, yarın Tacikistan'ın kuzeyindeki Kayrakkum kentinde yapılacak. Toplantıda, örgüte üye Tacikistan, Çin, Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan savunma bakanı, Özbekistan ise savunma bakanı birinci yardımcısı seviyesinde temsil edecek. CİHAN

Yorumlar