Çin: Mandela’yı unutmayacağız

Güney Afrika’nın eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın ölümü dolayısıyla taziye mesajları geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çin: Mandela’yı unutmayacağız

Güney Afrika’nın eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın ölümü dolayısıyla taziye mesajları geliyor.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping de Mandela'nın vefatı dolayısıyla gönderdiği başsağlığı mesajında, Mandela'nın dünyaca tanınmış bir siyasetçi olarak Güney Afrika halkı ile birlikte verdiği çetin mücadeleler sonucunda ırk ayrımcılığına son verdiğini ve yeni Güney Afrika'nın doğuşu ve gelişmesi için tarihi katkılarda bulunduğunu söyledi. Mandela'nın Çin ile ilişkilerine de değinen Xi, "Çin-Güney Afrika ilişkilerinin kurucularından biri olarak iki kez Çin'i ziyaret etti. Çin halkı, Mandela'nın Çin-Güney Afrika ilişkisine ve insanlığın ilerleme davasına yaptığı büyük katkıları hiç unutmayacaktır.’’ vurgusu yaptı.

Öte yandan Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault'la Pekin’de görüşen Başbakan Li Keqiang da Mandela'nın vefatından büyük üzüntü duyduğunu, Çin hükümeti ve halkı adına Güney Afrika ve Mandela'nın yakınlarına başsağlığı dilediğini açıkladı.

Güney Afrika’nın ilk siyahi cumhurbaşkanı ve dünyada ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi Nelson Mandela (95), uzun süredir hastanede gözetim altında tutuluyordu ve dün hayata gözlerini yummuştu.

CİHAN

Yorumlar