Çin, karadan havaya füze denemesi yaptı

Çin, yeni geliştirilen karadan havaya füze savunma sisteminin başarıyla test edildiğini duyurdu.Çin Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde bugün yayımlanan ve detay verilmeyen açıklamada, denemenin dün Çin topraklarında başarıyla gerçekleştirildiği...

Google Haberlere Abone ol
Çin, karadan havaya füze denemesi yaptı

Çin, yeni geliştirilen karadan havaya füze savunma sisteminin başarıyla test edildiğini duyurdu.

Çin Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde bugün yayımlanan ve detay verilmeyen açıklamada, denemenin dün Çin topraklarında başarıyla gerçekleştirildiği kaydedildi. Çin medyasına göre ise karadan füze savunma sistemiyle ilgili üçüncü denemenin de başarıyla tamamlanmasının, ülkenin füze savunma teknolojisinin ulaştığı yüksek seviyeyi gösterdiğine dikkat çekildi. Bu yılki deneme, Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki komşuları ile yaşadığı gerginliğin arttığı ve ayrıca müttefiki konumundaki Kuzey Kore’nin artan balistik füze denemelerinin yaşandığı bir döneme rastlıyor.

Açıklamada, söz konusu sisteme ilişkin detaylı bilgi verilmezken, şu an yalnızca ABD'nin GMD sisteminin, Çin'in orta menzilli füze savunma sistemiyle aynı seviyede bulunduğu söyleniyor.

Çin, geçen yılki askeri tatbikatlarda da bu sistemleri denenmişti.

Öte yandan Çin medyasında ayrıca, bu hafta bir dizi askeri manevralar nedeniyle Şanghay şehri de dahil olmak Çin’in orta ve doğu bölgelerindeki şehirlerde bulunan farklı havalimanlarında, uçuş iptali veya gecikme yaşandığı haberleri yer almıştı. Ancak havacılık yetkilileri, söz konusu haberleri teyit etmekten kaçınmıştı.

CİHAN

Yorumlar